Viking

Viking og Ekeland småflørter

Sandnes Ulf-kaptein Jostein Ekeland (24) har døren åpen for en retur til Viking. Den døren står også på gløtt hos Erik Nevland.

Etter 2019-sesongen valgte Ekeland å forlate klubben han har vokst opp i som bosmanspiller for å bli lyseblå. Selv om Viking sterkt ønsket ham med videre følte han seg ikke trygg nok på å få spilletiden han behøvde for å utvikle seg om han ble i Viking. Det ble ja til Ulf og det har vist seg som et godt valg. I fjor banket han inn ti mål på 28 kamper.

Nå er han kapteinen til Bjarne Berntsen og kanskje den største stjernen i klubben. I vinter prøvde både Haugesund og HamKam flere ganger å hente ham til Eliteserien med millionbud.

Sandnes Ulf sa nei. Sannsynligvis er de godt fornøyde med den beslutningen. Anført av Ekeland har de ikke avgitt poeng i OBOS-ligaen. 1-0-seieren mot Stabæk mandag, hvor Ekeland gjorde en vikaropptreden i sin gamle spissrolle, gjør at de har fått en luke på fire poeng etter fire kamper (!) ned til Brann på kvalifiseringsplassen.

Interesserte i hverandre

Så er det sånn at kontrakten til Ekeland går ut etter denne sesongen. 1. juli kan han forhandle fritt med hvem han vil om hvor arbeidsplassen skal være fra 1. januar 2023. Det er også svært sannsynlig at klubber igjen vil prøve å kjøpe Ulf-profilen fri umiddelbart i sommer.

Selv om det bare er 26 dager siden vintervinduet stengte vet Ekeland godt at det må tas noen beslutninger om framtiden om ikke veldig lang tid. De fleste dørene er åpne. Også den han står bak nå.

– For det virker som om vi har noe bra på gang her også. Jeg trives godt, sier han til RA.

– Er det forhandlinger om ny avtale med Sandnes Ulf nå?

– Nei. Jeg sitter litt på gjerdet foreløpig.

Viking er selvsagt interessant for meg. Det er klubben jeg vokste opp i. Skulle det dukke opp noe konkret derfra er det selvsagt noe jeg må ta stilling til.

—  Jostein Ekeland

Ulf-kapteinen vil ikke si for mye. Det vil heller ikke Viking og Erik Nevland. Samtidig ville det vært tjenesteforsømmelse om sportssjefen i Jåttåvågen ikke erkjente det åpenbare:

– Viking er selvsagt alltid interesserte i gode lokale spillere. Det er Jostein Ekeland. Vi følger utviklingen nøye, sa Nevland til RA nylig.

Ut over det ønsket han ikke å utdype mer.

Selv om Ekeland trives i Sandnes Ulf, og vil bidra med alt han har mot et opprykk, klarer han heller ikke å lyve når han konfronteres med en retur.

– Viking er selvsagt interessant for meg. Det er klubben jeg vokste opp i. Skulle det dukke opp noe konkret derfra er det selvsagt noe jeg må ta stilling til.

For Erik Nevland og Viking er det nok likevel ganske mange faktorer man må ta hensyn til. Klubben begynner stadig mer å komme i en situasjon hvor spillere som hentes fra utsiden må være i en kategori hvor de nærmest må kunne gå rett inn for å kjempe om en plass i startoppstillingen. Slik må det nesten bli med en A-stall på 30 spillere og et akademi som stadig klekker ut nye talenter. Den sportslige suksessen er formidabel. Nåløyet har aldri vært trangere.

Selv om verken Nevland og Ekeland vil si så mye ligger det i dagen at utsiktene for spilletid er et sentralt tema.

Vil ikke vente på Viking

Hva som skjer med indreløperne som allerede er i Viking spiller også inn. Samúel Fridjónsson har en utgående avtale 31. desember, men har spilt seg inn igjen i laget. Her kan det fort ende i en forlengelse – selv om han var på vei til Østerrike i vinter.

Mange av alternativene i stallen er også svært salgbare. Harald Nilsen Tangen og Sebastian Sebulonsen kan begge kle rollen og de er svært attraktive.

Så kan selvsagt heller ikke Ekeland selv legge alle kortene i kurven til et Viking – som kanskje ikke kommer på banen med noe konkret. Det er han også tydelig på selv.

– Jeg vil kjøre mitt eget løp rundt dette – uavhengig av Viking. Det er mange dører som åpner seg i sommer, slår Ekeland fast.




Mer fra Dagsavisen