Sandnes Ulf

Ulf vant toppduellen: – Beviste kanskje at vi har noe å gjøre der oppe

En lynrask kontring holdt. Sandnes Ulf slo også ubeseirede Stabæk - og har faktisk dratt litt fra i kampen om opprykk fra OBOS-ligaen. Kaptein Jostein Ekeland begynner nå virkelig å se konturene av noe.

Pangstarten på sesongen bare fortsetter for Sandnes Ulf. Mandag kveld møtte de til da ubeseirede Stabæk – som rykket ned fra Eliteserien i fjor. Dette var den første skikkelige testen mot et topplag for de lyseblå. Den besto de til gagns.

– Det smakte! Dette var den første virkelige testen for oss. Vi var veldig klare over det. Nå beviste vi at vi kanskje har noe å gjøre der oppe i toppen, sier Sandnes Ulf-kaptein Jostein Ekeland til RA.

Han stikker ikke under en stol at dette gjør noe med spillerne.

– Det gir selvtillit. Vi kom inn i kampen med en klar plan og utførte den til punkt og prikke. Meget deilig med seier.

Den tidligere Viking- og Vidar-spilleren vikarierte som spiss siden Martin Ramsland var ute. Det ble ekstremt mye løping, men han jaget gjerne så lenge det ble nok en trepoenger.

Smilte gjorde også Bjarne Berntsen.

– Vi fulgte kampplanen til punkt og prikke. Det hele ble avgjort av en perlescoring fra Sander Ringberg, sa en glad trener til rettighetshaver Discovery.

Lot Stabæk ha ballen

Med en solid og kontringsorientert stil frustrerte de småspillende Stabæk voldsomt. Det klarte de også uten toppscorer Martin Ramsland. Han hadde blitt ankelskadd etter en duell med keeper Aslak Falch på trening.

De som var med til Nadderud la seg bakpå og lot hjemmelaget trille ball. I første omgang hadde Stabæk ballen rundt 70 prosent av tiden, men skapte svært lite.

Det som kom av sjanser før pause var det de lyseblå som sto for. Etter 37 minutter satte Ulf voldsom fart på i en overgang. Sander Ringberg sprintet fra Stabæk-forsvaret og dundret inn 1–0.

Etter pause holdt tendensen seg. Hjemmelaget prøvde seg på finspill på en dårlig og ujevn gressmatte. Sandnes Ulf var kompakte og direkte.

Misbrukte utrolig sjanse

Etter 52 minutter fikk Stabæk sin første store sjanse i kampen da Herman Geelmuyden skjøt fra meget god posisjon inne i feltet. Aslak Falch ordnet opp.

Hjemmelaget ble stadig mer desperate utover i oppgjøret og da kom det åpninger for Sandnes Ulf på overganger. Etter at hjemmelaget hadde misbrukt et par halvsjanser fikk Ingvald Halgunset ballen på meget bra skuddhold etter 84 minutter. Skuddet endte like utenfor.

Resten av kampen ble de lyseblå hengende i tauene – naturlig nok. Etter 95 minutter, ti sekunder for slutt, sprakk det nesten. Victor Wernersson fikk ballen på to-tre meter og kunne bare bredsidet ballen forbi Falch. I stedet blåste han ballen over. Sandnes Ulf hadde englevakt i den situasjonen. Normalt er det mål, men flyten en serieleder har slo åpenbart inn der.

– Helt utrolig at det ikke ble mål på slutten der, men det er en god egenskap å vinne selv om du ikke er på ditt beste. Egentlig kan jo dette bare bli bedre for oss, sier Jostein Ekeland til RA.

At kampen gikk på en ujevn gressmatte på Nadderud så utvilsomt ut til å være til Sandnes Ulfs fordel. Det erkjente Bjarne Berntsen.

– Jeg sa alt før kampen at jeg ikke trodde at Stabæk ville profittere på gress hjemme med sin spillestil. De hadde heller ikke fått trene på banen før kampen. Samtidig var det likt for begge. Vi har heller ikke vært på gress, sa Berntsen til Discovery.

– En stor fordel for oss med gress. Du så hvor fort det gikk med dem mot Åsane på kunstgress sist, sa Ekeland.

Stabæk-trener Eirik Kjønø var enig i at hans mannskap ikke håndterte underlaget. Tempoet på ballen ble aldri høyt nok og de var for upresise tross enormt mye ballinnehav. Til dels var han også enig i at måten å spille på kanskje var feil.

– Kanskje vi er naive. Vi lå samtidig mye foran egen 16-meter og kunne ikke akkurat slå langt da. Så er det sånn at vi trener på kunstgress og vant 4-0 sist. Vi må håndtere underlaget bedre, sa han.

Dermed er Sandnes Ulf eneste lag uten poengtap. De leder med 12 poeng – to foran Mjøndalen på ti. Samtidig har de allerede dratt fra i kampen om direkte opprykk. Det er fire poeng ned til Brann på kvalifiseringsplassen.