Viking

Tripic: - De er en sutregjeng!

Foran et utsolgt SR-Bank Arena tok Sebastian Sebulonsen, Zlatko Tripic og Viking for alvor steget opp og markerte seg som en seriøs gullutfordrer ved å banke Bodø/Glimt, Samtidig skjedde det ikke uten kontroverser.

Rødt kort til Victor Boniface, en haug tette dueller – og en Morten Jensen som var langt inne på banen i sinne da Ulrik Saltnes plantet kneet i ryggen til en liggende Kevin Kabran. Sinne i garderobeområdet etter kampen. Toppduellen hadde det meste og den endte med en søt hevn etter cuptapet torsdag for Viking. For Zlatko Tripic smakte det ekstra godt. Spesielt fordi de beseiret en gjeng han synes er i ferd med å bli ganske så uspiselige og blaserte.

– De er en sutregjeng! Det er ingen hemmelighet. Etter oppgjøret var det svært få av spillene som takket oss for kampen, sier en hoderystende Tripic.

Han peker på at Viking gratulerte Glimt etter cuptapet i uken og ønsket dem lykke til i finalen. Tripic, som gjerne kan provosere og fyre opp selv, synes likevel ikke at den type gest har noe som helst for seg.

Etter oppgjøret var det svært få av spillene som takket oss for kampen.

—  Zlatko Tripic

– Så skal Kjetil Knutsen og de fleste trenerne ha ros. De er fine folk og takket oss for kampen på en skikkelig måte.

Tripic og Viking havner fort i flere tette dueller med Glimt i tiden som kommer – for de mørkeblå kom med et skikkelig «statement of intent» med 2–0 søndag. Dette er fort starten på en duell mellom to lag som hater hverandre litt. Det er fyr i teltet og det blir garantert mer før sesongen er over.

– De er høyt oppe, men de var ikke i Bodø nå. De var her i Stavanger. På SR-Bank Arena.

At seieren endelig kom smakte godt i seg selv. At den kom mot en gjeng som har irritert mange i Viking den siste tiden smakte enda bedre.

– Deilig! Og en fortjent seier. Det var to gode lag, men vi presset dem høyt og forstyrret rytmen deres. Alle spilte også opp mot sitt beste. Det må til om vi skal slå dem. Så var vi bunnsolide defensivt, gikk i dueller og forflyttet beina raskt. Da blir det bra, sier en glisende Tripic.

Nemesis

Seieren mot Glimt var den første for Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim som trenere.

– Kjetil Knutsens Bodø/Glimt er det eneste laget vi aldri har slått som trenere. Det var en nemesis som ble beseiret. Så må vi fortsette med å utvikle oss videre, sier Jensen.

Selv om de fleste andre innser at dette fort var kvelden Viking for alvor plantet beina i gullstriden vil ikke Jensen prate for mye om det. Det skal handle om utvikling. Selv om kun en sen LSK-scoring gjør at de ikke leder Eliteserien.

– Kanskje om vi hadde slått Odd også, sier Jensen – og gliser.

Han var selv også innblandet i kontroverser. Midtveis i andre omgang fikk treneren gult kort etter å ha styrtet ut på banen i sinne. Ulrik Saltnes plantet et kne i ryggen på en liggende Kevin Kabran. Jensen mente det burde vært rødt kort der og da – og han mente det etter å ha sett episoden på video. At ikke dommerne fikk det med seg fikk det til å koke over.

– Reaksjonen blir forsterket av at de ikke så det. Så beklager jeg reaksjonen, men jeg hadde rett.

Steingod Sebulonsen

Den kanskje aller største Viking-profilen i den imponerende seieren søndag var Sebastian Sebulonsen. Han spilte både venstreback, høyreback og indreløper i løpet av 90 minutter. Alle rollene løste han på en fantastisk måte. Så scoret han også 2-0-målet som i realiteten drepte håpet for de regjerende mesterne. Et prikkskudd i hjørnet etter 68 minutter ga Viking energi og tok tro fra Glimt.

Morten Jensen er også rask med å rose innsatsen hans.

– Sebulonsen på deg mann mot mann? Noe av det siste du ønsker!

Selv var Sola-karen et eneste stort smil etterpå. Kontrasten fra torsdag, da han misbrukte en eventyrlig sjanse til å utligne til 2-2, var stor.

– En fantastisk opplevelse å slå dem etter det som skjedde på torsdag. Vi ble veldig motiverte av det som skjedde da. Det var en skuffet gjeng som var fulle av revansjelyst, sier han.

Viking jubler etter seier mot Glimt

– Hvordan var det å spille i tre roller i løpet av kampen?

– Høyreback og indreløper gikk fint. Det er rollene jeg kjenner. Venstrebacken var nok litt verre. Jeg ble kanskje litt for lav de første fem til ti minuttene. Så gikk det seg til.

Sebulonsen legger ikke skjul på at scoringen var ekstra spesiell etter missen torsdag. Da blåste han ballen i tverrligger på slutten og drømmen om Ullevaal brast.

Nå kan Viking i stedet begynne å drømme om et seriegull. Selv om Sebulonsen gjør som Jensen – og snakker om utvikling – sier han følgende:

– Vi får overlate til dere å snakke om det! For oss var det bare deilig å endelig slå laget som har vært best i Norge de siste årene, avslutter kampens store profil.

---

FAKTA og VIKINGBØRSEN:

Fotball, Eliteserien

Viking – Bodø/Glimt 2–0 (1–0)

SR-Bank Arena, 15.304 tilskuere

Mål: 1–0 Zlatko Tripic (25), 2–0 Sebastian Sebulonsen (66).

Dommer: Tore Hansen, Feda.

Gult kort: David Brekalo, Niklas Sandberg, Samúel Fridjónsson, Viking, Victor Boniface, Bodø/Glimt.

Rødt kort: Victor Boniface (73), Bodø/Glimt.

Viking (3-2-3-2): Patrik Gunnarsson 6 – Gianni Stensness 6, David Brekalo 8, Viljar Vevatne 6 – Sondre Bjørshol 7 (Shayne Pattynama fra 87.), Sebastian Sebulonsen 8 – Samúel Fridjónsson 6, Markus Solbakken 6 (Harald Tangen fra 86.), Kristoffer Løkberg 6 (Kevin Kabran 6 fra 53.) – Veton Berisha 7, Zlatko Tripic 7 (Niklas Sandberg fra 78.).

Bodø/Glimt (4-3-3): Nikita Khajkin – Alfons Sampsted (Sondre Sørli fra 83.), Japhet Sery Larsen, Marius Høibråten, Brice Wembangomo – Hugo Vetlesen (Anders Konradsen fra 90.), Elias Kristoffersen Hagen (Gaute Vetti fra 83.), Ulrik Saltnes – Gilbert Koomson (Amahl Pellegrino fra 45.), Runar Espejord (Victor Boniface fra 45.), Ola Solbakken.

---






Mer fra Dagsavisen