Viking

Ga alt, men kom ikke til finalen: – Føles bare tomt

Viking hadde en plan som tidvis fungerte mot suverene Glimt. Likevel manglet de siste marginene. 2-1-tapet torsdag kveld gjør at det ikke blir tur til NM-finalen og Ullevaal nå. Zlatko Tripic og co. kjente på skuffelse, men også stolthet etterpå.

Bodø — Viking drev både med «mindgames» og formasjonsendringer i forkant av semifinalen med Glimt. Først kommuniserte laget ut at Zlatko Tripic neppe ville bli klar, men han løp ut på kunstgresset på Aspmyra likevel.

– Det var helt på grensen og det er ikke sikkert at jeg kan spille på søndag. Samtidig skulle det mye til for å ikke spille en semifinale i NM. Da skulle jeg hatt gips, sier Tripic til RA.

Samtidig viste det seg at de stengte treningene i forkant av oppgjøret også hadde sine grunner. Viking har terpet 3-5-2/5-3-2 og kom ut i en helt annen form enn sin vante formasjon på Aspmyra.

David Brekalo

Det så ut for å fungere innledningsvis.

Etter ni minutter fluktet Tripic ballen videre i til Shayne Pattynama på løp. Han dunket til fra skrått hold og ballen gikk via Nikita Khajkin og opp i tverrligger.

Etter elleve minutter viste Tripic seg fram igjen. Han snappet opp en grusom heading bakover fra Alfons Sampsted og prøvde å runde Nikita Khajkin. Da han var i ferd med å lykkes la keeperen ham i bakken og Viking fikk straffe.

Kampen snudde

Det satte Veton Berisha sikkert i mål etter 12 minutter og Viking hadde fått en drømmestart!

Så snudde det.

Viking ble, bevist eller ubevisst, liggende mye dypere etter scoringen. Da fikk Bodø/Glimt ta fullstendig over kampen. Etter kvarteret blåste gultrøyene en stor dobbeltsjanse.

Så smalt det etter 17 minutter.

Runar Espejord utlignet etter et innlegg – der han fikk gå opp mellom David Brekalo og Viljar Vevatne.

– Han gjorde en god jobb i feltet der, sier Viljar Vevatne – som samtidig selvsagt ikke var fornøyd med at spissen fikk gå opp slik.

Viking ble spilt veldig lave også i fortsettelsen på omgangen og etter 22 minutter klinte Elias Hagen ballen i tverrligger.

De mørkeblå hang i tauene til det var spilt 38 minutter i en slags fotballens «rope-a-dope». Så fikk Glimt inn en fulltreffer.

Gilbert Komsoon møtte et innlegg og fluktet det i mål. Viljar Vevatne maktet ikke å følge innløpet og Viking klarte ikke å klarere i forkant.

– Det var sure mål å slippe inn. Kanskje jeg kunne forhindret det dersom jeg hadde oppdaget løpet tidligere. Samtidig gikk det fort. Det var ikke lett, sier Viljar Vevatne til RA.

At stopperen har spilt mindre enn normalt, og er litt ringrusten, vil han ikke bruke som noen unnskyldning.

– Jeg er jo med på alle treninger og vil spille. Da må det håndteres, sier han.

Viking meget gode etter pause

Etter pausen virket Viking å ha tatt tak i mye av det som ble sagt av de to. Laget kom til noen OK halvsjanser tidlig og Glimt fikk ikke verken spilt Viking like lave eller slått like mange innlegg det første kvarteret av omgangen.

Faktisk tok de mørkeblå stadig mer over kampen ut over i omgangen og ga det alt de hadde i forsøket på å nå Ullevaal.

Aller nærmest kom innbytter Sebastian Sebulonsen etter 77 minutter. Han tok ned ballen på brystet inne i boksen og klinte den i tverrligger på halv volley.

– Klart at det er kjipt å se at den der ikke gikk inn. Når du drar til ballen får du en følelse. Her hadde jeg en god en da jeg traff. Selvsagt er det kjedelig å ikke gå hele veien når vi var så nære. Akkurat nå føles det bare tomt, sier Sebulonsen.

Sebastian Sebulonsen

Etter kampen var trener Bjarte Lunde Aarsheim slagen men fattet.

– Dette er jæklig surt. Jeg føler vi gjennomførte en kamp til punkt og prikke etter den planen vi hadde lagt. Det som ødela for oss var noen enkle feil i boksen på innlegg. Samtidig var det disiplin og lojalitet i det vi gjorde, sier treneren til RA.

Zlatko Tripic var etter oppgjøret bitter for at det ikke ble finale samtidig som han også var stolt over det Viking faktisk presterte.

– Så er det irriterende at vi slapp inn to såpass billige mål. Det skal ikke gå når vi hadde overtall i boksen, mener han.

Dermed skal Glimt til Ullevaal. Samtidig møtes lagene igjen. Allerede i Stavanger søndag. Da er det seriekamp.

Kjetil Knutsen vet nok også at det kan bli vanskelig. For Glimt slet langt mer enn de ofte gjør på Aspmyra torsdag.

– Viking gjorde det vanskelig for oss, erkjente treneren til NRK.

---

FAKTA og VIKINGBØRSEN:

NM, semifinale herrer

Bodø/Glimt-Viking 2–1 (2–1)

Aspmyra, 4900 tilskuere

Mål: 0–1 Veton Berisha (str. 12), 1–1 Runar Espejord (17), 2–1 Gilbert Komsoon (38).

Gule kort: Ola Solbakken, Hugo Vetlesen, Brice Wembangomo, Elias Hagen, Glimt. Gianni Stensness, Viking.

Dommer: Ola Hobber Nilsen

Glimt (4-3-3): Nikita Khajkin – Brice Wembangomo, Marius Høibråten, Japhet Sery Larsen (Sigurd Kvile i 17 min.), Alfons Sampsted – Hugo Vetlesen (Anders Konradsen i 3 min.), Elias Hagen (Sondre Sørli i 23 min.), Ulrik Saltnes – Ola Solbakken, Runar Espejord (Victor Boniface i 23 min.), Gilbert Komsoon (Gaute Vetti i 23 min.).

Viking (3-5-2): Patrik Gunnarsson 6 – Viljar Vevatne 5 (Daniel Karlsbakk i 5 min.), David Brekalo 5, Gianni Stensness 5 – Sondre Bjørshol 7, Samúel Fridjónsson 5 (Mai Traore i 5 min.), Kristoffer Løkberg 6 (Markus Solbakken i 20 min.), Harald Nilsen Tangen 4 (Niklas Sandberg 5 i 31 min.), Shayne Pattynama 4 (Sebastian Sebulonsen 5 i 31 min.) – Zlatko Tripic 6, Veton Berisha 6.

---






Mer fra Dagsavisen