Viking

- Aldri møtt et lag med en så spesiell formasjon

Zlatko Tripic (29) blir mer enn gjerne matchvinner for tredje gang på rappen når Viking blåser av påsken mot Odd mandag. Skal de mørkeblå klare det må de være forberedt på hva som kommer - for det er ikke normalen.

Stavanger — Etter at Viking for et par år siden begynte å stenge det meste av siste trening før kamp for mediene, som ett av kun to lag i Norge, har det tatt den enda et hakk videre nå. Før oppgjøret mot Odd lukker de begge øktene fullstendig. RA fikk lørdag ikke være til stede på noe som helst av treningen – til tross for at det i utgangspunktet var lovet.

En av grunnene kan sikker være at de forventer å møte noe helt annerledes enn normalt i Odd. Zlatko Tripic peker på et Skien-lag som totalt har endret seg etter at Pål Arne «Paco» Johansen tok over. Da har Viking selv åpenbart skrudd hemmelighetskremmeriet til maks.

– Odd er et godt lag med en ny trener. De har en spennende og artig spillestil. Så er vel det siste bortetapet vårt mot nettopp Odd i serien, sier Tripic til RA.

– De framstår veldig forskjellige fra før og er mye mer enn bare et kontringslag nå. Offensivt er de spennende, mens de ligger i en stram 4-5-1 defensivt.

Skiller seg fra alt annet

Tripic mener likevel at det er offensivt de først og fremst vil skille seg. Han så dem mot Molde nylig og lot seg imponere og mener Odd er veldig gode når de er god.

– Jeg tror aldri vi har møtt et lag med en så ekstremt spesiell formasjon. Dette er noe «Paco» har tatt med seg fra U-landslaget. Vi så det en del ganger der, sier Viking-talismanen Tripic.

Dersom Viking får det de ønsker til selv tror han likevel det kan bli muligheter. Spesielt i rommet back offensive backer, men da må Viking treffe enda bedre i presset enn i de første to kampene. Det er da de må få bruddene.

Tripic mener Viking har spilt to veldig forskjellige kampbilder i sine to første seriekamper mot Sarpsborg 08 og Aalesund. Han minner også om at klubben tradisjonelt har slitt i Skien. I så måte har de en kjerring å reise denne gangen.

Tøff uke

Kampen mot Odd mandag kan gi Viking ledelsen i Eliteserien. Den markerer også starten på en beintøff uke hvor de så skal ut i semifinale i NM mot Bodø/Glimt borte – før de regjerende mesterne skal til Stavanger for seriekamp søndag.

Tripic vil likevel ikke være med på at det er noen sesongdefinerende uke. Til det er det for tidlig.

At det er semifinale har han heller ikke begynt å tenke på. Han ser på det hele som litt surrealistisk og unormalt – som det også er med en avslutning av cupen nå.

Hvor mye han selv vil klare å spille i den tette uken vet han ikke. Uansett føler han seg hundre prosent igjen etter en tøff vinter med mye kjedelig opptrening etter brudd i foten.

90 minutter går fint nå. Tre ganger på seks dager er noe annet.

– Vi får se. Det handler om å være fornuftig også, sier han.

Det som er sikkert er at Tripic, og de andre, har fått seg en solid dose selvtillit etter to kjappe seirer i Eliteserien. At Tripic har avgjort begge kampene hjelper også på.

Mannen som tok beslag i drakt nummer ti før sesongen har i så måte levert nøyaktig det han lovet. Den som har fotballens mest sagnomsuste draktnummer er den som skal ta ansvar. Han som skal levere når det drar seg til.

– Jeg tar gjerne tre på rad, gliser Tripic.






Mer fra Dagsavisen