Viking

Dette er talentene Viking slapp til mot FKH

Med elleve mann borte var det flere som fikk sjansen i Vikings generalprøve mot FK Haugesund, som de mørkeblå vant 1-0.

Stavanger — Åtte Viking-spillere mistet generalprøven grunnet landslagsoppdrag, mens to var skadet og én syk. Det ga flere talenter muligheten.

To av spillerne som fikk mye spilletid var 18-åringene Simen Kvia-Egeskog og Daniel Karlsbakk. De er en del av A-laget til Viking denne sesongen, og førstnevnte fikk debuten i fjor høst.

Barnebarnet til Svein Kvia har for lengst vist at han har et stort talent.

– Ekstremt sterk én mot én, god til å drible. Er ofte involvert i målsjanser, enten selv eller ved å sette opp andre. Er en veldig spennende spiller, sier Vikings utviklingssjef Mats Ullereng til RA.

Karlsbakk ble hentet fra Bryne før jul, og er ikke et produkt av Vikings akademi. Utviklingssjefen tar fram superlativene for å beskrive angriperen fra Jæren.

– Enormt tempo, og fysiske kvaliteter som er veldig gode. Er en naturlig målscorer. Kommer naturlig i posisjoner hvor han kan skape målsjanser. En veldig spennende unggutt, sier Ullereng.

Lokale spillere

Indreløperen Andreas Tveiten kommer fra Varhaug, og spilte sine første kamper for Viking i NTFs elitetiltak for 13-årsklassen i 2018. Han debuterte for de mørkeblås elitelag i G16 høsten 2019, og fikk i fjor sine første kamper i den nasjonale G19-ligaen.

– Han har vært med og hospitert i flere år før han meldte overgang. En spiller med bra oversikt, god én mot én og god forståelse av spillet, sier utviklingssjefen.

Felix Lillehammer er en Hinna-gutt som spiller midtstopper. Har tidligere vært på prøvespill i den portugisiske klubben Braga. Fikk A-lagsdebuten i 3. divisjon for Hinna forrige sesong, og spiller for Viking denne sesongen.

– Han er hentet til juniorlaget. God defensivt, bra tempo og fart i det han gjør. Hardtarbeidende og veldig fin gutt, sier Ullereng.

Daniel Karlsbakk

Tjensvoll-gutten Ali Memed var med Viking til Marbella i januar, og har siden fått en del treninger med A-laget.

– Ali er en spiller som gradvis har tatt stadig større steg. Han viste seg også veldig fram på slutten i fjor med noen positive bidrag, sa toppspillerutvikler Rune Repvik om talentet før treningsleiren i Marbella.

– Hvordan er han som spiller, Mats Ullereng?

– Først og fremst kantspiller, eller spiss. Gjennombruddshissig og har et godt press-spill. Har fått trent med A-laget hele vinteren og gjort det bra der, sier utviklingssjefen.

Kasper Sætherbø fikk også spilletid søndag. Midtbaneankeret spilte både nasjonal G16 og G19 i fjor. Han fikk også debuten for Viking 2 i 3. divisjon.

– Spiller med god oversikt. Er en stabil og god pasningsspiller. Flink til å lese spillet og god til å plukke opp andreballer, sier Ullereng.

Viking vil spille med dem – om de tar steget

Riktignok manglet elleve spillere i generalprøven, men han er godt fornøyd med at talenter får slippe til på A-laget.

– Først og fremst viser det at klubben står godt i strategien man har valgt, som blant annet er å utvikle regionale talenter. Vi vet at Morten (Jensen) og Bjarte (Lunde Aarsheim) har det på dagsorden, og har vist det ved flere anledninger, sier utviklingssjefen.

Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen

Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim vil ikke legge for mye press på de unge spillerne.

– Tar de steget skal vi tørre å spille med dem. Vi skal ikke legge press på denne gjengen. Mange av dem har trent én uke med A-laget, og fikk være med i troppen, sier han.





Mer fra Dagsavisen