Viking

Viking-duo lånes ut

Viking har besluttet å låne ut to spillere til opprykksjagende nabo.

Stavanger — – Heine Åsen Larsen og Sebastian Sørlie Henriksen drar nå begge på lån til EIK, forteller sportssjef Erik Nevland i Viking til RA.

Stopperen Sørlie Henriksen er 19 år, men har allerede vært en del av A-troppen til Viking i noen sesonger. Blant annet snuste italienske Parma på ham for noen år siden. Nå har han likevel havnet litt bak i køen i Viking og har også slitt litt med skader og sykdom de siste årene. Fast spill i 2. divisjon vil være et naturlig steg i hans utvikling.

Sørlie Henriksen står med én kamp i Eliteserien.

Den jevngamle midtbanespilleren Heine Åsen Larsen, som fikk sin debut i Eliteserien i fjor, slår også følge med ham til Ojan Bijans lag.

Forespørsler på alle

Sportssjef Nevland opplyser til RA at klubben stort sett har forespørsler om lån på samtlige av de unge spillerne i klubben. Samtidig har de ventet litt med avgjørelsene i påvente av at utlånsreglene for unge spillere ble godkjent på fotballtinget i helgen. Det ble den og nå kan de fortsatt kalles tilbake direkte etter at det har gått to uker av låneavtalene.

Utlånet til Herman Haugen til Raufoss i OBOS-ligaen er også ventet å offisielt bli bekreftet denne uken. Nevland forteller at man holder på med papirarbeidet nå.

Ut over dette har også Sandnes Ulf henvendt seg om å få låne midtbanemannen Lars Erik Sødal, men han ble skadet i treningskampen mot EIK sist uke. Etter det RA kjenner til skal det dreie seg om en strekk.

– Vi må finne ut litt mer om skaden hans før dette går videre, sier Nevland.

Vil rykke opp med Viking 2

Selv med disse tre lånene har Viking en veldig stor stall og navn som Kristoffer Forgaard Paulsen, Vebjørn Hagen og Simen Kvia-Egeskog kan også bli aktuelle for lån. På keeperplass blir det derimot ikke aktuelt.

– Vi skal ha tre keepere i stallen, slår Nevland fast.

Heller ikke Sondre Auklend, som var i Åsane i fjor, anses som aktuell for et nytt lån.

– Det ligger ikke i planene, sier Nevland.

Vikings egen arena for de nest beste er 2. laget i 3. divisjon. Gjengen til Thomas Pereira kan uansett få solid påfyll fra A-stallen i år og Nevland erkjenner også det åpenbare.

– Vi kommer til å gi et opprykk et forsøk denne sesongen.

Samtidig er han klar på at dette neppe vil spille inn på vurderingene rundt hvem som skal lånes ut eller ikke. Her ser man uansett individuelt på hva som er best på den enkelte spillers utvikling.








Mer fra Dagsavisen