Viking

Vikings nye midtbanedirigent har en spesiell hobby

NAVN I NYHETENE: Han er vokst opp med en av landets mest profilerte fotballpersonligheter som far og har en ganske uvanlig hobby og lidenskap utenom fotballen. Bli bedre kjent med Vikings nye midtbanesjef.

Hvem: Markus Solbakken (21)

Hva: Nyinnkjøpt midtbanesjef for Viking.

Hvorfor: Hentet fra Stabæk for å erstatte Joe Bell. Tidligere spilt fra HamKam og er fra Hamar. 28 U-landskamper for Norge. Har kjæreste. Sønn av landslagssjef Ståle Solbakken.

– Hvordan var din første skikkelige trening med din nye klubb Viking?

– Det var deilig å endelig komme i gang. Jeg har hatt noen dager fri nå med forhandlinger, mens vi har fått ting på plass rundt overgangen fra Stabæk. Så var det godt å komme i gang nå.

– Det ble litt drama, og meldinger i sosiale medier, ettersom kontrakten mellom Viking og Stabæk faktisk ikke var formelt underskrevet da du ble presentert som ny Viking-spiller mandag. Var du redd overgangen skulle ryke på noe tidspunkt?

– Nei. Jeg var ganske sikker på at det skulle ordne seg selv om det var litt tull. Det ordnet seg og det er det viktigste.

– Hvem er Markus Solbakken utenom fotballen?

– Jeg liker å være ute. Finne på ting. Jeg kan ikke sitte i ro inne ettersom jeg er veldig rastløs som person. Så liker jeg å holde på med musikk. Jeg produserer musikk som en hobby på si.

– Hvilken musikk da?

– Det er ikke helt Kjartan Salvesen-nivå, men litt mer pop- og dansemusikk.

– Har du ambisjoner med musikken også?

– Så langt er det bare en hobby, men vi får se!

– Fotballmessig – hvor lik er du din far Ståle Solbakken?

– Jeg får høre det er noen likheter, men det er forskjeller også. Han er et par hakk mer aggressiv enn meg i hodet og litt mer frampå. Så har kanskje jeg litt mer ferdigheter med ball enn han hadde på sin tid. Noen likheter er det nok ja.

– Hvordan har det vært å vokse opp med en så profilert pappa som du har gjort?

– Det har gått veldig greit egentlig. Det er ikke noe jeg har følt noe på. Jeg ser på han som en vanlig far – selv om det er mye rundt ham. Det er sånn det er.

– Hvor gode blir Viking i 2022 sett opp mot de andre lagene i Eliteserien?

– De hadde jo en fantastisk sesong i fjor og ble nummer tre. Målet må være tre eller høyere i år. Så ble jeg glad og overrasket over hvor bra nivået i dag var på trening. Det gledet meg veldig å se at folk har den viljen på treningsfeltet og at de er veldig engasjerte. Det engasjementet merkes på hele klubben og i byen.

– Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Off! Jeg har bare lest en bok så det blir et lett svar. Zlatan-boken.

– Hva gjør deg lykkelig?

– Det er å spille fotball, være med kjæreste og venner. Og å lage musikk.

– Hvem var din barndomshelt?

– Kjedelig svar med Messi, men det er han jeg har sett opp til og som jeg syns har vært den beste spilleren gjennom tidene. Så begynte jeg tidlig med musikk og har hatt noen DJ-er og artister opp gjennom tiden som har betydd mye. Som Kygo, Martin Garrix og de gutta. Jeg er ganske musikkinteressert.

– Du skal raskt overta styringen over musikken i garderoben i Viking skjønner jeg?

– Jeg får nok spille meg litt varm på banen først.

– Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg er kanskje litt for snill og skulle kanskje hatt litt hissigere gener i meg.

– Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Jeg er opptatt av at alle skal ha det bra og ha like rettigheter. Det ville nok vært noe i den sjangeren. Samtidig er Norge et demokrati hvor en skal få mene det man vil, men jeg er opptatt av at alle skal oppføre seg mot hverandre. Så står også rasismesaken meg nært. Det er også noe som har vært mye oppe i fotballen i senere tid.

– Er det noe du angrer på?

– Nei. Egentlig ikke.

– Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Det ville i alle fall ikke vært pappa! Da hadde det klikket ganske bra. Jeg måtte nok valgt kjæresten min i den situasjonen.

Mer fra Dagsavisen