Viking

Innrømmer interesse for spiller: - Har diskutert ham

Viking er i gang med jakten på Joe Bells erstatter. Sportssjef Erik Nevland innrømmer at Viking har en svært attraktiv U21-landslagsspiller på blokken.

Stavanger — Johan Hove (21) har stadig utviklet seg i Godset etter overgangen fra moderklubben Sogndal i 2018. U21-landslagsmannen står totalt med 18 mål på 101 kamper i Eliteserien tross sin unge alder – og var sentral da det nederlagsdømte laget overrasket i 2021. Når RA konfronterer Nevland med om han kan være aktuell som erstatter for Joe Bell, innrømmer han interessen:

– Ja. Hove er diskutert hos oss i Viking, sier Nevland.

Johan Hove

Hvorvidt det er mulig å hente ham til Stavanger er selvsagt en annen sak. Den 177 centimeter høye sentrale midtbanemannen har ifølge transfermarkt.com en kontrakt som løper ut desember 2023 og vil neppe bli billig. Hove er også en spiller som er attraktiv både for utenlandske klubber og de beste i Skandinavia.

I sonderingsfasen

Nevland forteller også at Viking foreløpig ikke har tatt kontakt med klubber eller spillere. De er i en sonderingsfase fortsatt.

– Vi er i en fase hvor vi går litt mer strategisk gjennom de listene med navn vi har nå. Så ser vi på hvem som eventuelt har flyttet på seg, hvem som er tilgjengelige og hvem som kan være i rett prisgruppe. Det sjekkes løst opp rund ting.

Et annet alternativ for Viking er som allerede omtalt å finne en Joe Bell-erstatter internt. Også kjøp av en ny stopper kan være et tema om Gianni Stensness flyttes opp.

Da Viking mandag solgte Joe Bell til Brøndby fikk de også dekket inn budsjettposten for salg i 2022.

– Fikk dere inn så mye penger at det er rom igjen får å kjøpe en erstatter også? Eller vil dette eventuelt gå ut over det samme budsjettet?

– Jeg har ikke fått noen rammer på hva vi har igjen til kjøp, men vi ser først på hva som er tilgjengelig nå. Så vurderes det nok sak for sak.

– Så dere kan kjøpe om det er ønskelig?

– Det er ikke urealistisk.

– Finnes det aktuelle gratisspillere i markedet?

– Veldig få. Internasjonalt løper gjerne kontraktene til sommeren 2022. I Skandinavia løper de ut i desember.

Må ønske seg til Viking

Da RA snakket med trener Bjarte Lunde Aarsheim om potensielle erstattere for Bell tirsdag, var han klar i talen på én ting:

– Skal vi hente noen inn må det være fordi de har veldig lyst til å spille for Viking og fordi de ser Viking som et steg opp, sa Lunde Aarsheim.

Det er dermed ikke sagt at Viking ikke ser på spillere som er på et høyere nivå. Erik Nevland er åpen for å hente inn en utenlandsproff som vil restarte karrieren – om vedkommende har rett motivasjon, profil og vil spille for Viking.

– Har dere Ole Selnæs på blokken?

– Han har ikke vært diskutert hos oss, sier Nevland.

Nevland forteller også at Emmanuel Danso fra Lyon, som var på prøvespill sist høst, ikke anses som aktuell nå.

Det som åpenbart kan styrke Vikings muligheter for å kjøpe en ekstern Bell-erstatter er om klubben selger nok en spiller. Det er ligaer som er åpne en periode til og Østerrike er blant dem. Rheindorf Altach var nylig i forhandlinger om et kjøp av Samúel Fridjónsson. Denne overgangen strandet direkte da spilleren måtte opereres for akutt blindtarmsbetennelse. Samtidig innrømmet Fridjónsson til RA tirsdag at han ikke helt hadde gitt det opp.

Sportssjef Nevland har ikke hørt mer fra klubben, men ingen dører er stengte.

– De må eventuelt ta kontakt igjen.

– Men dere kan jo også ta kontakt selv dersom dere ser at dere har nok indreløpere og at et salg vil styrke jakten på en Bell-erstatter?

– Alt er mulig, innrømmer Nevland.

På samme tid er det også mulig at en mann som Veton Berisha fortsatt kan bli solgt. Da er nok Tyrkia og Russland de mest aktuelle ligaene. Det vil Erik Nevland likevel ikke bruke mye energi på.

– Jeg orker ikke hive meg inn i spekulasjonene. Vi får se hva som skjer, men har ikke fått noen indikasjoner på at det kan bli aktuelt.





Mer fra Dagsavisen