Viking

Sandberg på vei til Viking

Lura-gutten Niklas Sandberg er på vei fra Haugesund til Viking.

Stavanger — RA vet at Viking og Haugesund er enige om overgang for Niklas Sandberg.

Etter det RA kjenner til forhandles det nå om personlig avtale for spilleren, og agenten er koblet inn.

Overgangen kommer i kjølvannet av at FK Haugesund har økonomiske problemer. Haugesunds Avis meldte før jul at klubben skylder Haugesund kommune over 11 millioner for stadionleie. Et salg av stjernespilleren Kristoffer Velde ville ikke vært nok til å redde økonomien i klubben. De har bedt om å få ettergitt gjeld av kommunen, men det vil ikke bli politisk behandlet før på nyåret.

– Vi er ikke i en posisjon til å gjøre noe. Vi fokuserer ikke på å hente spillere, men å berge lisensen. Lisensen vår er truet. Det er ikke noe å vits å hente spillere hvis det ikke finnes et lag å hente spillere til, sa styreleder Leiv Helge Kaldheim til Haugesunds Avis før jul.

Lura-gutten Sandberg har på sin side tidligere uttalt at han ønsker å spille for de mørkeblå.

Viking ønsket for ett år siden å hente ham inn som venstreback. Trenerne i Viking skal ha hatt et ønske om å omskolere midtbanespilleren.

I november forlenget Viking med venstrebacken Rolf Daniel Vikstøl, og tidligere i år ble nederlandske Shayne Pattynama hentet til klubben. Han har i langt større grad vært benyttet som vingback og til å ta en mer offensiv rolle. På motsatt back har Sebastian Sebulonsen fått sitt gjennombrudd, etter et låneopphold på fire kamper i Mjøndalen. Vikings førstealternativ Sondre Bjørshol har nemlig slitt med skader, og forrige sesongs erstatter - Fredrik Torsteinbø - har vært ute med skade.

De mørkeblå ønsker ikke å kommentere opplysningene RA sitter på.

– Jeg har foreløpig ingen kommentar til opplysningene, sier Vikings sportssjef Erik Nevland til RA.

Sandberg fikk seniordebuten i Sandnes Ulf, og har vært innom Sola, Nest-Sotra, Ull/Kisa og Start før han endte i Haugesund før 2019-sesongen. Der har han spilt 78 kamper og scoret 18 mål.

Denne sesongen har det blitt 28 av 30 seriekamper for Lura-gutten, og tre scoringer. Han spilte cupfinalen i 2019 for FK Haugesund, og tok med seg NM-sølv hjem etter Zlatko Tripic avgjorde kampen med et straffespark og sikret gullet hjem til Stavanger.






Mer fra Dagsavisen