Viking

Viking har tilbudt målmaskin kontrakt

Sportssjef Erik Nevland bekrefter at kjempetalentet Edvin Austbø (16) nå får tilbud om proffkontrakt i Viking. Han er ikke alene om å kunne ta steget opp til å bli proff hos det gode G16-laget i klubben.

Stavanger — Austbø har herjet vanvittig for 16-åringene i Viking. På vei til årets NM-gull scoret han i bøtter og spann. Den gode innsatsen har også blitt lagt merke til i form av noen sjanser til å vise seg fram på A-lagets treninger.

Nylig viste angriperen seg fram fra sin beste side med hat trick under det skandinaviske mesterskapet – hvor finalespillet måtte avbrytes på grunn av smitteutbrudd i helgen.

– Vi er i dialog med Edvin Austbø om en proffkontrakt nå. Han tilbys en avtale. Det er utviklingsleder Mats Ullereng som har den dialogen, sier sportssjef Erik Nevland til RA.

Vikings Gullgutter

Nevland bekrefter at Viking nødig ser at så store talenter forsvinner – slik han selv gjorde da Manchester United kom på banen da han ikke hadde kontrakt i Viking. Da må man ta grep for å sikre egne interesser.

– Det stemmer at han har et tilbud, men det er en prosess som ikke er i mål. Det er noen spillere som har fått tilbud om kontrakt. Austbø er en av disse. Så er det noe som ikke er landet, sier Mats Ullereng til RA.

Han har ikke lyst til å si så mye om det ettersom forhandlingene pågår. Ei heller hvor mange unge som nå får tilbud om proffkontrakt.

Ullereng bekrefter at det dreier seg om såkalte lærekontrakter.

– Det er inngangskontrakten i Viking, sier Ullereng.

Sølvberg Ur får ikke avtale

Ut over ungguttene som nå får tilbud sier sportssjef Erik Nevland at det ikke er noen utvikling den ene eller andre veien når det kommer til andre spillere.

De som har utgående avtaler hos A-laget har stort sett fått avklart sin framtid for en stund siden.

Et unntak er klubbens tredjekeeper Trym Sølvberg Ur. 20-åringens avtale går nå ut og han får ikke tilbud av Viking. Klubben satser i stedet videre på 2004-modellen Magnus Rugland Ree. Arild Østbø har på sin side kontrakt neste år, mens det er kjent at Viking ønsker å kjøpe Patrik Gunnarsson fra Brentford om det er mulig.

Når det kommer til spillere inn er RA kjent med at klubben, som i fjor, ser seg om etter en venstreback. Det er nærliggende å tro at FK Haugesunds Niklas Sandberg fortsatt står meget høyt på listen, men Erik Nevland benekter at det er gjort noen nye framstøt.

– Han spiller i FK Haugesund, sier en ordknapp «Nevi» om den saken.






Mer fra Dagsavisen