Viking

Nevland: - Jobber for at begge er her neste år

Det heteste spørsmålet rundt Viking, etter at 2021 er ferdigspilt, er hva som skjer med Joe Bell og Veton Berisha. Sportssjef Erik Nevland vet godt at det vil dra seg til rundt superduoen og klubben har alt innledet dialogen med Bell.

Berisha har, med sine 22 mål, vært enorm for Viking. Det samme har midtbanegeneral Bell. Førstnevnte åpnet tidligere i høst opp for en ny tur ut, mens Viking avslo to bud fra Barnsley på Bell.

Å beholde dem kan bli vanskelig om spillerne skulle ha et veldig sterkt ønske om å dra, men foreløpig er det liten utvikling.

– Det er ikke noe mer som har skjedd rundt de to. Vi har en god dialog med begge. Så blir det en vurdering – og litt opp til dem selv, sier Nevland til RA.

– Men de har jo kontrakt neste år begge to?

– Ja. Og det er ingen tvil om at vi ønsker å beholde dem. Samtidig er det nå «silly season» begynner. Det jeg kan si er at vi jobber mot at de begge er her neste år.

Ingen bud ennå – dialog med Bell

– Har det vært noen konkrete bud eller seriøse henvendelser på noen av dem nå alt?

– Nei. Det har ikke kommet noe, sier Nevland.

Samtidig er det liten tvil om at spesielt Bell har veldig gode kort på hånden – dersom han står på at han vil til en større klubb. Midtbanemannen har kun ett år igjen av avtalen. Skal Viking ha store penger igjen for landslagsmannen fra New Zealand er det nå et salg må komme.

Vi har hatt en liten prat med Joe allerede.

—  Erik Nevland

Selv har han satt døren på et lite gløtt for å forlenge. Det var avhengig av spill i Europa og bedre betingelser.

Nevland innrømmer at klubben alt har prøvd å snike seg inn i den gløtten.

– Vi har hatt en liten prat med Joe. Eller trenerne har for å være presis. Han har jo uansett kontrakt her. Skal han vekk er det fordi han ikke signerer en ny avtale – og fordi det kommer et bud vi føler at vi kan akseptere, sier Nevland.

For Viking er avveiningen enkel. De betalte ikke mye for Bell i utgangspunktet og må finne om det er mer verdt å sitte på ham i ett år til enn å selge ham nå.

Etter det RA erfarer er spilleren selv såpass glad i Viking at han absolutt vil vurdere å signere en avtale. Samtidig skal hans agent ha vært ganske klar på at det er på tide med et klubbskifte nå.

Fridjonsson fri av familiære årsaker

– Har dere innledet samtaler med Veton Berisha om å forlenge hans avtale allerede nå med bedre betingelser?

– Nei. Vi har ikke pratet med ham ennå. Samtidig har han to år igjen av avtalen sin med Viking, sier Nevland.

Veton Berisha

Klubben har lenge sagt at det viktigste i vinter er å sitte på det gode laget de har nå i størst mulig grad. Samtidig er man allerede i gang med å plusse på med signaturer. Sist uke ble Bryne-spissen Daniel Karlsbakk (18) klar på en gratisovergang – samtidig som Sondre Auklend (18) forlenget sin avtale.

Ut over det avviser Nevland at det har skjedd noe mer i kulissene.

Nå skal det suges litt på karamellen – før arbeidet med 2022 fortsetter for fullt for sportssjefen. Han har allerede bekreftet at et kjøp av keeper Patrik Gunnarsson – som var skadet mot TIL – er noe de vil forsøke å få til.

– Vi er fornøyde med en vel gjennomført sesong og stolte av prestasjonene til både spillere, trenere og apparatet rundt. Nå har vi lagt et godt grunnlag, sier Nevland til RA.

Samúel Fridjónsson var for øvrig ikke i troppen mot Tromsø og sto også over i forrige runde.

– Han har fått fri tidligere av familiære årsaker, sier Nevland til RA.

Islendingen har kontrakt også neste år, men samtidig er det også mye som tyder på at et salg av ham framstår som ganske sannsynlig. Spilleren er åpenbart ikke fornøyd med spilletiden han har fått i siste del av sesongen.






Mer fra Dagsavisen