Viking

Avsluttet med nok en fest: - Magisk

Veton Berisha klarte aldri målrekorden til Egil Østenstad. 2-0 over TIL betyr likevel ny poengrekord, en stilfull avslutning - og at Viking er seriens nest beste bortelag.

Viking overrasket fra start mot TIL og la om til 3-5-2 for å speile sin motstanders formasjon. Det fungerte bra og Kristoffer Løkberg fikset ledelse etter 38 minutter med et fantastisk mål – hvor Veton Berisha gjorde forarbeidet.

– Den var fin den! Det var en god ball fra Veton Berisha. For meg handlet det kun om å konsentrere meg om treffet. Da satt den, sa Løkberg til rettighetshaver Eurosport.

Da David Brekalo så stanget inn 2–0 etter 47 minutter var det aldri tvil. Seieren kunne faktisk også vært større.

Trener Morten Jensen var etter kampen et eneste stort glis. Det var det også all grunn til. Foran 400 tilreisende fikk laget bronsemedaljene og det var lett å oppsummere sesongen og siste kamp for Eurosport:

– Magisk, slo Jensen fast.

Viking

Han og Bjarte Lunde Aarsheim benyttet anledningen til å gi Simen Kvia-Egeskog debuten fra start. Unge Heine Åsen Larsen fikk også sitt første innhopp. Samtidig kunne de føre nok en trepoenger på kontoen. Den stanset til slutt på 57 poeng i 2021. Selv om klubben har hatt høyere snitt den gangen det var 22 og 26 seriekamper er dette det høyeste poengtallet i historien til klubben.

– Jeg føler det var en kamp vi hadde ganske god kontroll på. Den første omgangen var jevnere, men i andre var vi nærmere tre eller fire enn TIL var utligning, sier Jensen.

400 reiste opp

Rundt 400 Viking-tilhengere hadde tatt turen nordover og det ga kampen en fantastisk ramme. Da spillerne fikk bronsemedaljene etterpå var det nesten sydlandske scener i nord.

– Det var ekstremt deilig å gi dem dette. De har vært med oss, hjemme og borte, hele veien i år. Denne seieren var for dem, sier Jensen.

Det er liten tvil om at tilskuerne har løftet Viking denne sesongen – både hjemme og borte.

Borte er faktisk resultatene oppsiktsvekkende gode. Åtte seirer, tre uavgjorte kamper og fire tap ble fasiten. Kun Bodø Glimt var bedre. Seriemesterne sikret totalt 29 poeng borte. Viking 27.

Klarte ikke rekorden

Det eneste lille skåret i gleden var kanskje at Veton Berisha ikke klarte å score mot TIL. Han sto før kampen med 22 seriemål og var en nettkjenning bak klubbrekorden til Egil Østenstad på 23. Den har stått siden 1996.

Selv om han hadde tre kvalifiserte sjanser ble det med en målgivende.

Han smilte likevel etterpå.

– Det var egentlig litt fram og tilbake underveis, men vi kom hit for tre poeng og for å avslutte med stil. Det gjorde vi i dag, sa Berisha til Eurosport.

Veton Berisha

Han levde fint med nok en assist som beholdningen. Berisha har hele tiden pekt på at det er totalbildet med arbeidsinnsats og målpoeng som er aller viktigst.

– Det var flotte mål – og en fin pasning fra meg til Løkberg på 1–0. Den satt han mesterlig inn. Vi viste at vi hadde dette på 2-0, sier han.

Kapteinen hadde alle planer om en liten fest med fansen, og noe godt i glasset, for å feire bronsen.

Så gjenstår det å se om det blir mer å juble for i 2022 – eller om han blir solgt i vinter.

Berisha avslørte overfor RA i høst at han igjen er åpen for en ny tur ut dersom det kommer en interessant klubb på banen.

Skjebnen til Joe Bell er nok også en faktor som vil bety mye for hvor slagkraftige Viking blir neste sesong. Midtbanegeneralen vil i utgangspunktet til en større klubb, men har samtidig satt døren på gløtt for Viking om det ble Europa i 2022.

Den plassen er for lengst i boks.

---

FAKTA og VIKINGBØRSEN:

Fotball, Eliteserien

Tromsø – Viking 0–2 (0–1)

Alfheim, 2412 tilskuere.

Mål: 0–1 Kristoffer Løkberg (38), 0–2 David Brekalo (47).

Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL.

Gult kort: Kristoffer Løkberg, Viking.

Tromsø (3-2-3-2): Jacob Karlstrøm – Casper Øyvann, Christophe Psyché (Isak Helstad Amundsen fra 67.), Anders Jenssen – Tomas Totland (Jesper Bergset Robertsen fra 67.), Niklas Vesterlund – Sakarias Opsahl (Magnus Andersen fra 67.), Ruben Yttergård Jenssen, Daniel Berntsen (Runar Espejord fra 58.) – Ebiye Moses (Zdenek Ondrasek fra 78.), Eric Kitolano.

Viking (4-3-3): Arild Østbø 7 – Gianni Stensness 6, David Brekalo 6, Viljar Vevatne 5, Shayne Pattynama 5 (Sebastian Sørlie Henriksen fra 88.) – Harald Tangen 5 (Kristoffer Forgaard Paulsen fra 88.), Joe Bell 7, Kristoffer Løkberg 6 (Yann-Erik de Lanlay fra 45. – og Heine Åsen Larsen i 11 min.) – Sebastian Sebulonsen 5, Veton Berisha 6, Simen Kvia-Egeskog 4 (Kevin Kabran 5 fra 45.).

---






Mer fra Dagsavisen