Viking

Viking har tatt nest flest poeng siden juni

De siste fem kampene har Viking vært det beste laget i Norge, men tendensen har vært klar helt siden den niende serierunden.

Stavanger — Siden 2-1-seieren over Sarpsborg 26. juni har Viking kapret nest flest poeng av alle i serien. Kun Glimt er to poeng bedre.

I realiteten er det rotet i starten, og tapene mot lag som Sandefjord og Tromsø, som skiller laget fra å stå med begge beina i gullstriden nå.

– Det er en veldig spennende statistikk. Vi er selvsagt klar over det, men hele sesongen teller jo og det må vi forholde oss til. Samtidig er dette noe som viser utvikling over tid. Vi skal ikke sammenligne oss med Glimt ennå, men det er ganske ekstremt med den stabiliteten, sier Bjarte Lunde Aarsheim til RA.

Jeg liker at vi er i boblen nå. De andre har noe å miste. Vi har noe å vinne.

—  Bjarte Lunde Aarsheim

Han peker samtidig på at Viking har snudd mange kamper også. Det ligger hardt arbeid og mange små marginer bak mange av trepoengerne underveis.

– Hvor hardt vil dere stå i det for å beholde grunnstammen gjennom vinteren her og unngå salg?

– Veldig hardt. Samtidig må spillerne ønske å være her. Det er mange faktorer som spiller inn. Jeg tror heller ikke vi utelukkende kan løse det med å kaste penger og gi bedre kontrakter. Spillerne må ønske å være med på reisen og gjøre det for å utvikle seg.

Kan ende på«gullsum»

Treneren hadde alle gode grunner til å smile dagen etter at Viking vant sjøslaget mot Brann. Bronsen har de begge hendene på nå. Sølv er ingen umulighet med kun tre poeng opp til Molde. Og skulle Bodø/Glimt snuble er det selvsagt fortsatt teoretisk mulig å gå helt til topps – selv om sannsynligheten er liten.

Om et Viking i kalasform vinne sine siste seks kamper ender laget på 62 poeng. Statistisk sett har det holdt til gull ved flere anledninger etter at 30 kamper ble innført.

Bjarte Lunde Aarsheim vil likevel ikke drømme seg vekk i tabellen og den muligheten. Han ser selvsagt det andre ser, men vet også hvor lite som kan skille fra å snuble. Viking går for medalje, men trenerne vil fortsette med å prate om neste kamp.

– Jeg liker at vi er i boblen nå. De andre har noe å miste. Vi har noe å vinne. Så vet vi at vi kan slå alle, men det er mange marginer som må tippe rett vei. Det er også sjeldent et lag klarer å rade opp en så lang rekke med seirer som det du peker på, sier Lunde Aarsheim.

Neste steg på veien er Sarpsborg 08 hjemme på søndag. Treneren er glad for at samtlige spillere kom seg helskinnet gjennom sjøslaget mot Brann. David Brekalo er fortsatt usikker, men spillerne er faktisk ikke så slitne som en kunne ventet seg.

– Jeg tror vi brukte mindre krefter mot Brann enn hva vi ville gjort på en normalt bane. Måten å spille på gjorde at det var langt færre sprinter i høy hastighet med alle de lange ballene. Det kunne vi se. Det handlet kun om krig om andreballer og innkast.

Uvant formasjon

Lunde Aarsheim ser for seg en kamp hvor Viking har mye ball mot Sarpsborg. Viking må vokte seg for å spille for mye på tvers mot en kontringssugen motstander som forsvarer seg i 4-5-1 og spiller uvanlige 3-4-3 offensivt.

– Så har de noen veldig spennende enkeltspillere. Saletro på midten er knallgod og Koné har definitivt vært en hit.

– En fordel at de etter seieren over VIF nå har mye luft ned til kvalifiseringsplass?

– Det kan være, men det kan også være at de slipper seg løs. Dette blir nok en tøff kamp.

Billettsalget til oppgjøret mot Sarpsborg har ikke vært i nærheten av de to foregående hjemme kampene som trakk 14.000 og 11.000 tilskuere. Det til tross for at Vikings sportslige situasjon er ytterligere forbedret.

– Vi nærmer oss 6000 solgte billetter, men har nå tre gode salgsdager igjen. Kampene kommer tett nå, men vi oppfordrer folk til å avslutte Halloween-helgen med en tur hit for en «rysare» av en kamp, sier Kjartan Salvesen til RA.







Mer fra Dagsavisen