Lokalfotball

Holmvik: - Driter i etikken

Vidar-trener Bjørnar Holmvik vurderer å kjøre et tilnærmet B-lag på banen lørdagens serieavslutning i 3. divisjon mot opprykksjagende Sola og Øystein Elvestad.

Et slikt valg vil nemlig handle om å gjøre de beste tilgjengelige for de siste fem rundene hos Vidar 2 i 4. divisjon avdeling 1. I denne divisjonen er det fem runder igjen og laget står nå med kun fire poeng og ligger tredje sist. Går også Hinna ned fra 3. divisjon vil to lag gå rett ned i 5. divisjon. Holmvik sier til RA at Vidar ikke har bestemt seg hundre prosent, men at det heller mot å bli slik. Holmvik går ikke av veien for å ta det valget så lenge det er lov.

– Jeg driter i etikken. Vi ser på det som veldig viktig å holde det laget i 4. divisjon, sier Holmvik til RA.

– Alle som ikke starter i siste kamp for Vidar 1 – er tilgjengelige for Vidar 2 i de resterende kampene, bekrefter leder for kamp og konkurranse i NFF Rogaland, Lars Fisketjøn.

De som starter lørdag kan derimot ikke spille mer i år på lavere nivå.

Holmvik tilbudt ny kontrakt

Vidar mangler uansett Vegard Skjørestad, Mustafa Omarkheil og Chris André Formoe med karantene. Alle disse kan spille i 4. divisjon i påfølgende runder.

Holmvik, som nå er tilbudt en ny ettårig kontrakt som trener i Vidar, er samtidig klar på at klubben ønsker en så verdig avslutning på sesongen som mulig.

– Vi stiller så godt lag som vi føler vi kan i siste runde i 3. divisjon.

Elvestad vil leve av treneryrket

For Vidars A-lag betyr siste runde ingenting annet enn tabellplassering. Sola, og trener Øystein Elvestad, kan derimot rykke opp. Skal de skje må Staal tape i sin avslutning mot Express. Uavgjort vil faktisk også holde grunnet målforskjell for Sola i et slikt scenario, men da må Vindbjart og Djerv 1919 også snuble.

Faktisk kan også Brodd gå opp, men det er tynn teori med for dårlig målforskjell.

– For oss handler siste runde om å gjøre jobben selv. Staal har alt i sine hender. Det er et kjedelig svar, men sånn er det, sier Sola-trener Øystein Elvestad.

Øystein Elvestad

Han minner også om at både Staal og Vidar kan feile om de ikke leverer.

– Muligheten for det er selvsagt der.

Han har ingen planer om å fortelle spillerne om resultatene i de andre kampene på Lassa lørdag. Det får benken følge med på.

Kampen er for øvrig hans siste som Sola-trener. Elvestad, som til daglig jobber marked i Sandnes Ulf, innrømmer at han drømmer om å bli trener på heltid nå. Etter å ha gått skolen med Lura og Sola føler han seg klar også.

– Foreløpig har det vært rolig rundt ny jobb. Nå får vi først se om det blir nytt opprykk eller 4. plass med Sola. Så er det mange faktorer som spiller inn på veien videre. Det er heller ikke opp til meg. Samtidig har jeg ambisjoner som trener og min indre drøm er å være trener på heltid. Jeg har lagt ned enormt med krefter og tid for å få disse resultatene, sier Elvestad.

Sola har alle sine spillere tilgjengelig i serieavslutningen i 3. divisjon. Herman Rugland er også tilbake for karantene. Elvestad forventer at Vidar vil gi dem kamp uansett.

– Jeg tror de ønsker å slå oss og forventer det, sier Elvestad.






Mer fra Dagsavisen