Viking

Yanni har landet

Yann-Erik de Lanlay (29) går inn i det viktige oppgjøret mot Brann med et glis om munnen. Han har landet. Både på banen og utenfor.

Stavanger — Etter at han returnerte fra RBK har det altfor ofte handlet om kjipe skader for den sympatiske Vaulen-karen. Nå er endelig kroppen i orden. De siste åtte kampene har han vært på banen og de fire siste har han startet. Det har også vist igjen på spillet. «Yanni» har vært knallgod!

– Klart deg gjør noe med humøret! Det er jo derfor jeg holder på med dette. For å spille så mye som mulig. Det er kjekt å kunne bidra i så stor grad som jeg føler jeg har gjort i det siste. Det er noe med det når du kommer inn i en rytme er det lettere å prestere, enn da du får tilbakeslag, sier vingen til RA.

– Hvorfor holder plutselig kroppen?

– Jeg har ikke noe godt svar på hvorfor jeg er skadefri. Jeg føler ikke jeg har gjort så mye annerledes. Det er marginalt forskjell med intensitetsstyring. Så har jeg en eksplosiv muskulatur. Det vil skje igjen. Jeg får nyte det mens det varer. Det kan jo være at det spiller inn at jeg tenker mindre på å bli skadet nå som jeg spiller mye.

– Er frykten for en ny skade noe som alltid ligger latent i bakhodet?

– Både og. Når jeg er på feltet, trener og spiller kamper – så blokker jeg ut alt. Da dreier det seg om fotball. I så måte tenker jeg ikke på det.

Ble tvillingpappa

Foruten å være en del av et Viking som kjemper i toppen ble han nylig tvillingpappa. Han har også kjøpt hus hvor han vokste opp på Vaulen.

Han er enig i at det er helt innafor å slå fast at han nå har landet på alvor. Så betyr også den landingen en helt annen hverdag enn han er vant med tvillinger i hus.

– Først og fremst er det fantastisk. Det største jeg har opplevd i livet. Så skal jeg ikke legge skjul på at det er tøft. Det er travelt. Samtidig får vi utrolig mye hjelp av familie og de rundt oss. Det er du avhengig av for å få ting til å gå rundt.

Jeg håper vi kommer der at vi er et lag som ikke må tilpasse oss motstanderne, men at de må tilpasse seg oss.

—  Yann-Erik de Lanlay

På banen svinger det også for i klubben i hjertet. Viking ligger fint an til medalje. Kanskje rigger de seg for gullstrid etter hvert. De Lanlay innrømmer at det er den ultimate drømmen. Samtidig vil han ikke ta av. Snakket om stadig utvikling i stedet for mål har funket til nå.

– Det ser veldig bra ut nå. Absolutt. Men jeg tenker at vi ikke skal tenke for mye på det heller. Vi har blitt enige innad og utad å snakke om oss selv som et lag i utvikling. Det har vi vært i år. Vi har fortsatt steg å ta for å være en gullkandidat. Men vi jobber på.

Respekterer Brann

Han er klar på hvilke steg en fortsatt må ta. Viking må bli enda råere på å dominere kamper og ha en gjenkjennelig spillestil. De to foran på tabellen er veldig gode.

– Jeg håper vi kommer der at vi er et lag som ikke må tilpasse oss motstanderne, men at de må tilpasse seg oss.

Det vil nok Brann uansett gjøre i Bergen torsdag kveld.

– Det blir en tøff kamp. De har kniven på strupen og vil gi alt. Å tro at vi skal valse over dem. Slik er det ikke.

At de Lanlay har vært god i siste er noe også trenerteamet har merket seg – og gleder seg over.

– Han er virkelig i form. Nå har han endelig fått trent godt over tid. Det er «Yanni» avhengig av. Da ser du hvor god han er, sier Bjarte Lunde Aarsheim.






Mer fra Dagsavisen