Viking

Brekalo kan miste torsdagens derby

Vikings stopperbauta David Brekalo (22) er usikkert til vestlandsderbyet mot Brann etter å ha tråkket over mot Lillestrøm.

Uhellet var ute på slutten av den kruttsterke 5-1-seieren lørdag. Sloveneren ble liggende igjen på kunstgresset med smerter i ankelen etter en duell og Viking måtte avslutte kampen med ti mann på banen ettersom samtlige innbyttere var brukt opp.

Da RA snakket med Brekalo etter kampen hadde han fått teipet ankelen skikkelig opp, men trodde selv at han raskt skulle bli klar igjen.

Mandag hadde fysisk trener og medisinsk ansvarlig Halvard Øen Grova fått tatt en ny kikk på spilleren.

– Status i dag er at han er usikker til kamp, men vi fatter en avgjørelse onsdag, sier Øen Grova til RA.

Torsteinbø løper igjen

Om ikke Brekalo blir klar er det nok mest nærliggende at Viljar Vevatne går inn sammen med Gianni Stensness i midtforsvaret.

Brekalo er for øvrig ikke den eneste spilleren som sliter med skade hos Viking.

Fredrik Torsteinbø har vært ute lenge med lyskeproblemer, men opplyste til RA i helgen at han nå igjen skulle i gang med å løpe vanlig etter en periode i vann.

Unge Kristoffer Forgaard Paulsen har også vært ute lenge.

Traoré usikker

Til helgens oppgjør manglet også Mai Traoré i kamptroppen. Spissen som ble hentet fra svensk fotball i sommer fikk en smell på trening torsdag ifølge trener Bjarte Lunde Aarsheim.

Han rakk ikke å bli klar.

– Traoré vurderes også fram mot kampen torsdag, opplyser Øen Grova.

Viking møter denne uken Brann klokken 18.00 i Bergen og tar imot Sarpsborg hjemme søndag klokken 18.00. Laget er nå på fjerdeplass. Kun målforskjell skiller fra RBK på 3. plass.






Mer fra Dagsavisen