Viking

Løkberg om feiringen: – En spesiell plass i hjertet mitt

Viking kjørte over Strømsgodset søndag kveld. Marginer imot og sløsing fra de store, offensive, stjernene gjorde det unødvendig spennende. Det måtte en trøndersk terrier til for å avgjøre.

Drammen — Kristoffer Løkberg scoret kampens eneste mål. Etter en halvtime med stillingskrig, hvor Viking kun hadde et lite overtak, eksploderte det.

– Det hender jeg kommer i gode skuddposisjoner, men det pleier ikke å bli noe ut av det. Jeg har ikke mye til skudd, sier Løkberg til RA.

Sjansen oppsto ved at Joe Bell snappet ballen midt på motstanderens banehalvdel. Han satte fart framover og sendte ballen i retning Løkberg. Med et par spillere mellom seg og målet, så det først ut som om den gamle skolegårdsfinten var tilbake. Supporterfavoritten så ut til å spille ballen på den ene siden av forsvareren, og løpe på den andre. Etter kampen var matchvinneren ydmyk nok til å innrømme at marginene nok var på hans side i forkant av målet.

– Jeg fikk ballen i knehøyde av Joe. Den traff vel både legg og lår, før den spratt videre mot målet. Etter å ha fulgt opp løpet mot mål var jeg plutselig helt alene, sier han.

Like før scoringen hadde trønderen en nesten like stor sjanse. Den ble brent. Det viste seg at alle gode ting var kun to, for på det andre forsøket gikk det bedre.

Sterke følelser

Alene mot Viljar Myhra var han sikker. Ballen trillet i mål, til keeperens venstre side. At målet kom i den første omgangen betydde litt ekstra for midtbanespilleren. Da var veien nemlig veldig kort bort til de 300–400 tilreisende bortesupporterne, som feiret målet med pyro.

Mål på Marienlyst

– Det er helt perfekt å få score foran våre egne supportere. Det er så kult at så mange er her for å støtte oss. Vi hørte dem fra start til slutt, slår målscoreren fast.

I den ekstatiske feiringen kysset Løkberg Viking-logoen på den hvite bortedrakten sin. Det var mye energi som slapp ut i sekundene foran supporterne, men kysset var ingen tilfeldighet, ifølge hovedperson selv.

– Viking er noe spesielt. Folkene er lett å bli glad i, så jeg har trivdes utrolig godt i Stavanger fra dag én. Jeg har fått sterke følelser for klubben, erkjenner han.

– Vår minst målfarlige spiller

Løkbergs trener, Morten Jensen, var i storslag etter kampen. Han beskrev hele opplevelsen i Drammen som fantastisk.

– Nå kommer turen hjem til å gå fort, selv om vi reiser med buss, slår Jensen fast.

Spydspissen Veton Berisha gikk målløs av banen. Generelt dårlig uttelling, med blant annet tre skudd i metallet på to minutter, uroer ikke treneren i seiersrusen.

– Jeg tror de må ha litt bredere stolper her enn hjemme. På SR-Bank Arena ville de nok gått via stolpen og inn alle tre, sier den ene halvparten av Vikings hovedtrenerduo og gliser.

Selv om han presiserer at ingen spillere er viktigere enn kollektivet, og at det er laget som er den største stjernen, hylles Løkbergs 84 minutter på banen.

– Av og til må den minst målfarlige spilleren steppe opp, og det gjorde han i dag. Nei, for å være litt seriøs, «Løk» gjør en knallgod kamp. I tillegg til målet og sjansene offensivt er han nede og rydder opp i egen boks gjentatte ganger også. Det var rett og slett godt levert, erkjenner treneren.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Kampfakta

Fotball, Eliteserien

Strømsgodset – Viking 0–1 (0–1)

Marielyst stadion, 6404 tilskuere.

Mål: 0–1 Kristoffer Løkberg (30).

Dommer: Kai Erik Steen, Østsiden Askøy FK.

Gult kort: Fred Friday, Strømsgodset, David Brekalo, Viking.

Strømsgodsets lag (4-3-3): Viljar Myhra – Lars-Christopher Vilsvik, Niklas Gunnarsson, Sondre Fosnæss Hanssen, Thomas Grøgård – Johan Hove, Herman Stengel, Tobias Gulliksen – Kristoffer Tokstad, Jordan Attah Kadiri, Halldor Stenevik.

Vikings lag (4-3-3): Arild Østbø – Sebastian Sebulonsen, David Brekalo, Gianni Stensness, Rolf Daniel Vikstøl – Kristoffer Løkberg, Joe Bell, Harald Nilsen Tangen – Yann Erik de Lanlay, Veton Berisha, Zlatko Tripic.

---






Mer fra Dagsavisen