Viking

Berishas Europa-drøm: – Motivasjonen bør være der

Etter en positiv utvikling ligger Viking på femteplass, tre poeng bak pallen. Landslagsspiller og Viking-kaptein Veton Berisha ser oppover og drømmer om Europa-spill i mørkeblått.

Stavanger — Berisha er krystallklar på at det skal bli tøft å møte Viking i høst. Første hinder på veien til edelt metall er Strømsgodset.

– Jeg tror vi slår Godset på søndag. Vi møter et godt hjemmelag, men gjør vi som vi skal tar vi tre poeng, sier Berisha.

Sist lagene møttes endte det 1–1 på SR-Bank Arena. Viking lå under store deler av kampen, men på overtid limte Zlatko Tripic et frispark i krysset. Etter en duell i gjestenes sekstenmeter ville Viking ha straffe. Dommeren sto i sentrum etter kampen, og Viking følte seg snytt.

– Vi er litt revansjesugne etter den kampen. Samtidig betyr det lite hvem vi møter. Vi kan slå alle, og vi må tørre å gå høyt ut. Det flyter godt, så klarer vi å holde det oppe er kan vi få en fin gulrot på slutten av sesongen. Det bør være motivasjon nok til å klinke til resten av høsten, slår spissen fast.

Løkberg ønsker Europa-revansj

Kapteinens uttalelser står i stil med midtbaneterrieren Kristoffer Løkbergs tanker om serieinnspurten.

– Vi har utviklet oss på mange måter siden sist vi møtte Godset. Både offensivt og defensivt. Kollektivt og individuelt. Vi går for å ta tre poeng hver kamp nå. Første mulighet er i Drammen til helgen, sier Løkberg.

Kristoffer Løkberg

Trønderen som kom til Viking, fra Brann i 2019, mener laget fra Jåttåvågen hører til i toppen av norsk fotball. Som en av de mer rutinerte på laget, håper han å krige seg til et eventyr i form av Europa-spill, gjennom høsten. Medaljene er det ikke like viktig med.

– Norge er vel det eneste landet i verden som feirer andre- og tredjeplasser i fotball, så det bryr jeg meg egentlig ikke noe om. Å få spille i Europa derimot, det motiverer meg voldsomt, erkjenner midtbanespilleren.

Etter cupseieren i 2019, fikk Viking muligheten til å vise seg fram mot Aberdeen. To dager før den avgjørende kampen mot laget fra den skotske Oljebyen, knakk Løkberg en finger. Dermed glapp muligheten til å spille.

Hyller supporterne

Allerede to dager før kampen mot Strømsgodset, var det solgt 250 billetter på bortefeltet på Strømsgodsets hjemmebane, Marienlyst. Det bekrefter Strømsgodset IF. Både Løkberg og Berisha smiler bredt idet tallet legges fram.

– Vi har Norges beste supportere, både på hjemmebane og bortebane, slår Løkberg fast.

Han legger til at støtten betyr ekstremt mye for alle i garderoben.

– Ser man litt stort på det så er det de som betaler lønnen vår. Da fortjener de i det miste at vi gir alt, sier trønderen.

Etter koronarestriksjoner og 200 tilskuere har spillerne begynt å sette enda mer pris på støtten, skal vi tro lagkameratene. Berisha har de siste ukene har spilt en kamp i Tyrkia, og en foran et fullsatt Ullevål, begge med flagget på brystet. Spissen håper å gi de tilreisende noe å juble for, og en fin tur hjem til Stavanger.

– De er alltid med. Forhåpentligvis blir de mange flere enn 250. En del av dem er bosatt på Østlandet, men jeg har fått med meg at mange også tar turen fra Stavanger denne gangen. Vi skal også kjøre buss hjem etter kampen, så jeg håper vi kan smelle til så alle får en fin tur hjem. Det blir en lang og seig tur om vi snubler, erkjenner kapteinen.

En av Vikings hovedtrenere, Morten Jensen, ønsker ikke å snakke om tabellposisjoner eller muligheter for Europa-spill. Supporterne derimot, skryter hemningsløst av.

Morten Jensen

– I tillegg til å skape en fantastisk ramme her hjemme, synes jeg supporterne våre ofte har dominert tribunen på bortebane, sier treneren før han smiler.

Bataljen i Drammen utspiller seg søndag klokken 17.00, og kan selvfølgelig følges direkte hos Rogalands Avis.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Nyeste fra Dagsavisen.no: