Viking

Suser mot opprykk: - Vi har jobbet for dette i hele år

Viking topper sin avdeling i 2. divisjon med før siste serierunde. Etter toppkampen mot Bryne kan ingen ta dem igjen.

Stavanger — Serielederen ble satt på prøve lørdag da tabelltoer Bryne kom på besøk. Den besto de med glans.

– Jeg er selvfølgelig veldig godt fornøyd. Vi gjør ikke en feilfri kamp, men vi holder roen og tar de poengene vi trengte, sier Viking-kaptein Nora Heggheim til RA.

Før kampen, som var seriens nest siste, var Viking to poeng foran Bryne. Etter seieren over jærbuene økte luken til fem poeng, dermed kan jentene gratuleres med førsteplassen. Viking styrte alt på matten, fra start til slutt. Likevel tok det lang tid før de fikk hull på Bryne.

Først etter timen spilt styrte innbytter Sunniva Austigard Petersen inn 1-0 med hodet. Like etter fikk de et realt slag i trynet. Gjestenes første sjanse, etter hjørnespark, gikk i mål. Ti minutter etter at de mørkeblå først tok ledelsen, tok de den tilbake igjen. Gina Ødegaard sendte ballen i bue over Bryne-keeperen. Like etter kom 3–1. Kapteinen Nora Heggheim mottok ballen på 20 meter, og brente til. Ballen stoppet ikke før den traff nettet. Heggheim selv beskriver følelsen som fantastisk.

– Dette har vi jobbet mot i hele år, så nå er jeg bare glad. Vi hadde mye press på oss i dag, men vi håndterte det og innfridde, slår kapteinen fast.

Uvant

Etter kampen signerte jentene kopper og flagg til unge og ivrige supportere. Heggheim hadde ikke delt ut mange autografer tidligere.

– Dette er ganske nytt for meg. Jeg var gjest i podkasten Vikingpodden for litt siden. Der signerte jeg en drakt. Da jeg fikk tusjen, kom jeg på at jeg egentlig ikke har noen autograf. Det er greit å få øvd seg litt nå, erkjenner hun.

Nora Heggheim.

Etter kanonen reduserte Bryne til 3-2 på nok et hjørnespark. Det var for sent. Nå skal Viking ut i et kvalifiseringsspill mot de fem andre puljevinnerne. De to lagene som gjør det best der, kan se fram til spill i 1. divisjon 2022.

Fortjent førsteplass

Hovedtrener Helge Aune var naturlig nok i godt humør etter duellen mot jærbuene. Nå ser han fram til kvalifiseringen hvor opprykket kan sikres.

– Vi fortjente virkelig denne førsteplassen. Historisk sett har denne avdelingen vært den beste, så vi har fått god motstand og er veldig klare for kvalik, slår treneren fast.

Som Heggheim hadde også Aune litt å pirke på etter kampen.

– Vi er lettet nå, men vi må jobbe hardt videre. Selv om vi visste at Bryne var sterke på dødballer, slapp vi inn mål på de to hjørnesparkene vi fikk imot. Det hadde vi snakket om, sier han.

Derby i 2022

Samtidig som Viking slå Bryne på SR-Bank Arena, foran rekordmange tilskuere, tapte det lokale Toppserien-laget Klepp. Topplaget Rosenborg holdt nullen og scoret tre ganger på Klepp stadion.

Etter kampen har Klepp fem poeng opp til sikker plass, med kun to serierunder igjen. Det nærmer seg nedrykk. Om Viking fortsetter det gode spillet gjennom kvaliken, er det stor sannsynlighet for at lagene møtes i neste års 1. divisjon. Kanskje kommer det lokale toppfotballskiftet allerede.Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Kampfakta

Fotball kvinner, 2. divisjon avd. 4

Viking – Bryne 3–2 (0–0)

SR-Bank Arena, 925 tilskuere (rekord)

Viking (4-3-3): Emma Linnea Jönsson – Silje Skaara Helgesen, Tiril Espedal Flokketveit, Kristina Louisa Milne, Hannah Handeland – Vilde Bakke-Andersen, Nora Heggheim, Camilla Rettedal – Sanne Bolette Dale Lekven (Sunniva Austigard Petersen fra 25.), Gina Ødegaard (Malin Torsteinsbø fra 90.), Hanne Sæthre Jakobsen

Dommer: Anders Løge, Forus og Gausel

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: