Viking

Vikings nye keeper: – Ekstrem én mot én

Viking låner ny keeper fra Premier League. Sportssjef Erik Nevland er klar på at Patrik Gunnarsson kan bli en langsiktig løsning for Viking.

Stavanger — Viking er enige om en låneavtale med Brentford om den islandske landslagsmålvakten Patrik Gunnarsson (20) og overgangen ble bekreftet offisielt mandag ettermiddag. Han har vært andrekeeper for London-klubben i sesonginnledningen og har tidligere vært lånt ut til Southend.

– Han har spilt for det islandske U21-landslaget og ble nylig flyttet opp på A-landslaget. Dette er en keeper vi har fulgt i lang tid og speiderne våre har sett ham flere ganger. I fjor var han på lån i Viborg og i Silkeborg. Der holdt han nullen ganske ofte. Han er 190 centimeter høy og har god rekkevidde. En jevnt over god keeper som er ekstrem én mot én. Han er knallgod på streken. Så er han litt type. En karakter, sier Erik Nevland til RA.

Gunnarsson kommer til Stavanger etter landslagsoppholdet, og blir i Viking ut sesongen, men det er også mulig at dette kan bli en mer permanent løsning.

– Vi har en dialog om å se på veien videre sammen etterpå. Så får vi se. Det kan også bli en mer langsiktig løsning.

Kontrakten til spilleren, som også har spilt for Reykjavik og Breidablikk, løper til sommeren 2023.

Nevland er klar på det åpenbare når det kommer til hvorfor Viking tar grep.

– Det er litt som med forsvaret da vi nylig forsterket. Vi ser at vi slipper inn for mange mål. Så tror vi at dette er en keeper som er litt annerledes i forhold til de vi har. Han kan gå inn for å styrke keeperteamet vårt og gi god konkurranse, sier sportssjefen.

Samtidig skjønner nok de fleste realitetene – selv om Nevland er rund i ordvalgene og åpenbart ikke tar ut laget selv. Når Viking henter en keeper fra Premier League er det neppe for å benke ham.

– Må dere betale for å låne ham?

– Alt koster, men alt i alt er dette en bra avtale for oss.

Det var Stavanger Aftenblad som først omtalte overgangen.

Bell ønsker å prøve neste steg

Nevland, som nylig ble ansatt som ny sportssjef i Viking, er nå i ferd med å gjennomføre sitt første overgangsvindu i sin nye jobb. Med ny keeper på plass, i tillegg til Gianni Stensness, David Brekalo og Mai Traore, er det situasjonen til Joe Bell de største spørsmålene knyttes til nå.

– Status akkurat nå er at det er to avslåtte bud fra Barnsley. Ingen andre klubber er på banen, sa Nevland mandag formiddag.

Erik Nevland

Sportssjefen er tydelig på at Viking ikke ønsker å selge mannen som scoret og storspilte mot Rosenborg. Skal det skje må det blas opp helt andre summer.

– Har dere diskutert dere fram til en pris som er til å leve med?

– Klart vi har snakket om det, men det som er tilbudt oss nå er betydelig lavere enn den summen. Det vil være dumt sportslig å selge ham.

– Hva vil Joe selv?

– Han har sagt at han godt kan tenke seg å prøve det neste steget. Så har vi sagt at vi kanskje ikke kan gi ham det nå, sier Nevland.

At klubben nå plutselig har blandet seg inn i medaljestriden i Eliteserien spiller selvsagt inn. Nevland ser det mange ser. Dette Viking-laget er på vei. Da vil det være dumt å selge nå.

– Samtidig er dette en forretning som krever salg for å gå rundt. Om vi kommer til et punkt hvor vi føler vi må selge så behøver vi heller ikke å hente inn noen ny erstatter med Gianni Stensness på plass.

Nevland vet også selvsagt godt at det kommer et vintervindu også. Her kan det fort bli mer penger i spill. Spesielt i det engelske markedet nå som det igjen er åpnet for tilskuere og fulle tribuner etter pandemien. Han vet også at Bell da kun vil ha ett år igjen av avtalen og at prisen synker. Dette er avveininger Viking må ta.

Haugen tilbudt ny avtale

En annen spiller det nå er bevegelse rundt er høyreback Herman Haugen. Talentet fra Sandnes må ta noen valg i løpet av kort tid.

– Vi har tilbudt ham en ny avtale. Forhåpentligvis signerer han den ganske snart. Så er vår intensjon å låne ham ut. Det er flere klubber i OBOS-ligaen som er interesserte. Han kan nærmest velge, sier Nevland.

Svaret fra Haugen har han fortsatt ikke fått.

– Det er også flere lokale klubber som har vist interesse for Haugen. Sandnes Ulf og Bjarne Berntsen er blant dem, bekrefter Nevland.

– Jeg er i utgangspunktet positivt innstilt til å forlenge med Viking, men behøver litt mer tid til å tenke før jeg gir et svar, sier Haugen.

Han kan også lånes ut etter at vinduet er stengt grunnet sin lave alder, men må også vurdere litt mer i forhold til det større bildet og konkurransesituasjon. En permanent overgang fra neste år, kanskje til Sandnes Ulf, kan være fornuftig med Sebastian Sebulonsen og Sondre Bjørshol foran i køen.

Tommy Høiland kan også være på vei ut på lån.

– Vi har sagt at han er tilgjengelig og både Bryne og Sandnes Ulf er interesserte. Så har ikke Tommy gitt et grønt lys for et lån ennå, sier Nevland.




Mer fra Dagsavisen