Viking

Vikings utfordring minner Bjarte Lunde Aarsheim om en gammel slager

Det er ingen enkel oppgave som venter de mørkeblå mot Bodø/Glimt.

Stavanger — Viking drar lørdag til Bodø for å møte de regjerende seriemesterne. Det er en vanskelig styrkeprøve, selv om Bodø/Glimt onsdag dro hjem fra Sandefjord med null poeng.

Trener Bjarte Lunde Aarsheim mener bortekampen mot gultrøyene fra nord, som var suverene gjennom hele forrige sesong, gir ham den samme følelsen som et oppgjør som var mer aktuelt i hans dager som spiller.

– Det er det nærmeste bortekampen fra Rosenborg fra den tiden jeg spilte. Nå har ikke Bodø/Glimt dominert like lenge, men toppnivået er det, sier Lunde Aarsheim til RA – og refererer til tiden som Viking-spiller fra 1994 til 2005.

Likevel er ambisjonene høye.

– Vi reiser opp med hensikt om å få med noe hjem, sier han.

Resepten klar

For Viking er det en åpenbar periode av kampen som blir viktig, og den betyr mye for alle lag som gjester Aspmyra.

– Det sier seg selv at det blir vanskelig, Bodø/Glimt er Norges beste lag. Det er en tøff bortekamp. Vi trenger å være konsentrerte og påskrudde i 90 minutter. De har vært solide på hjemmebane, med unntak av tapet mot Molde. De scorer mye mål i løpet av de første 15 minuttene av kampene hjemme, sier Lunde Aarsheim – før han legger til:

– Vi kjenner laget, og de har en tydelig stil med et innarbeidet system.

Bodø/Glimt har tidligere gjort få skifter på laget, men har vært tvunget til det den siste tiden. Skadesituasjonen er grunnen til endringene.

For Vikings del er Lunde Aarsheim tydelig på hva som må til.

– Hvordan skal dere utfordre det du beskriver som Norges beste lag?

– Et kollektivt sterkt Viking. Vi må være best uten ballen. Samtidig må vi evne og tørre å spille vårt eget spill. Vi må være lojale, og henge med i det høye spilltempoet deres, sier han.

Viking på vei mot baklengsrekord

Viking står med baklengsmål i hver av de 13 siste seriekampene. Det har kun vært flere kampen på rad med mål mot to ganger. Begge tilfellene var på 1990-tallet. Midtstopper Henrik Heggheim håper den rekken stopper i lørdagens kamp.

– Det har vært for mye mål sluppet inn, men det er forskjellige situasjoner det har skjedd. Vi må være flinkere å forsvare oss som lag, sier Heggheim.

Han mener de er godt forberedt på hva som venter dem på Aspmyra.

– Vi vet hva Bodø/Glimt er, og hva de er gode på. Vi er gode med ball, og må ikke være redde for å holde på den, sier midtstopperen.

Kampprogrammet er tett for tiden, noe som også påvirker oppkjøringen. Onsdag kveld tok Viking imot Stabæk på SR-Bank Arena, i en kamp som endte 3–3. Lørdag er det bortekamp i Nord-Norge. Heggheim legger ikke skjul på at han liker de tette oppgjørene.

– Jeg er fan av det, og liker det godt. Denne kampen kom kanskje litt tidlig, erkjenner han.

Lørdagens kamp har avspark klokken 15.00, og kan følges direkte i RAs livestudio.


Mer fra Dagsavisen