Viking

Heggheim kan forsvinne snart

1. august åpnes sommervinduet i norsk fotball. Da kan det bli endringer i forsvarsleddet.

Stavanger — Flere klubber skal ha vist interesse for Henrik Heggheim (20), som tok Eliteserien med storm i 2020. Selv har han et avslappet forhold til en eventuell overgang.

– Det er ikke noe jeg tenker for mye på. På banen tror jeg ikke det påvirker meg. Viking er det eneste som betyr noe nå, sier 20-åringen til RA.

Tidligere har RA skrevet om interessen fra den skandinaviske storklubben FC København, men det har etter det RA kjenner til ikke formalisert seg noe i form av et bud ennå. Det danske overgangsmarkedet åpnet allerede 15. juni, mens det norske ikke åpner før 1. august.

Ny Viking-spiller i sommer

RA vet det er penger i Viking til å forsterke forsvarsleddet i sommervinduet, uavhengig av om Henrik Heggheim blir solgt i sommer eller ikke. Behovet har forsterket seg gjennom de ti første seriekampene.

Trener Bjarte Lunde Aarsheim er tydelig på at spilleren som eventuelt kommer inn i løpet av sommeren skal være sterk.

– Vi har en god og bred tropp allerede. Det må være noen som slåss om plass i elleveren, sier Lunde Aarsheim.

De siste årene har Viking hentet spillere fra flere forskjellige nivåer. Johnny Furdal ble hentet fra Nest-Sotra (nå Øygarden) i OBOS-ligaen, Zlatko Tripic ble hentet etter spill i den moldovske klubben Sheriff Tiraspol, mens Sebastian Sebulonsen kom fra Sola.

Lunde Aarsheim mener det ikke er avgjørende hvilket nivå de henter spilleren fra. For ham er det viktigste at spilleren er sterk nok.

– Jobber hele tiden med spillerlogistikk

– Har dere penger til å hente en spiller nå, eventuelt før Heggheim blir solgt?

– Vi jobber hele tiden med spillerlogistikk, både med spillerne våre og utenfor. Det er den totale økonomien som avgjør, både med kjøp og salg av spillere og klubbens økonomi generelt, sier Vikings daglige leder Eirik Bjørnø.

Vikings arbeid med spillermarkedet er satt i system gjennom et såkalt skyggelag av interessante spillere, og dette laget oppdateres jevnlig. Gjennom skyggelaget har Viking en oversikt på hvilke spillere som eventuelt kan erstatte langtidsskadde eller spillere som selges.

En annen spiller som kan bli aktuell for salg er Joe Bell. Som eneste Viking-spiller skal han delta i Tokyo-OL, som arrangeres 23. juli til 8. august. Den tidligere collegespilleren representerer hjemlandet New Zealand under lekene.

Mer fra Dagsavisen