Viking

Skuffet Viking-trener: – Vi kastet det bort

For 13. seriekamp på rad slapp Viking inn mål da de spilte uavgjort 3-3 mot Stabæk på SR-Bank Arena.

Stavanger — Etter 3–3 på hjemmebane mot Stabæk var ikke Viking-trener Morten Jensen fornøyd.

– Vi kastet det bort selv. Det er vi som taper, sier Morten Jensen til RA.

– Dere tapte jo ikke?

– Vi tapte to poeng, svarer han raskt.

Stabæk åpnet scoringsfesten, mot spillets gang. 16-åringen Antonio Nusa scoret, før Veton Berisha utlignet på straffespark. For Viking-spissen ble det nok en scoring rett etter hvilen, men så åpnet Viking seg. Herman Geelmuyden fikk det enkelt da han utlignet etter 61 minutter, og Nusa sendte Stabæk i ledelsen seks minutter senere. Den defensive kollapsen til Viking ble reddet av innbytter Yann-Erik de Lanlay, som sikret 3–3 og ett poeng for de mørkeblå.

– Vi har full kontroll på kampen, så mister vi ballen og det blir vidåpent. Vi gir dem muligheten, sier Jensen – og fortsetter:

– Vi styrte mye av spillet. Harald Nilsen Tangen og Sondre Auklend spilte bra, og Veton Berisha gjorde en god jobb. Det er en del positivt, men defensivt er det lite.

Berisha med to

Tomålsscorer og Vikings toppscorer, Veton Berisha, var heller ikke særlig fornøyd med kampen. Spissen var helt sentral i å få Viking i ledelsen, og spilte en solid kamp.

– Det er positivt med to mål, men vi kan ikke være glade for ett poeng i stedet for tre, slår han fast.

Baklengsstatistikken er dårlig for der mørkeblå. Nå står Viking med 13 seriekamper på rad med mål mot. Faktisk har det ikke vært flere kamper med baklengs på rad siden 1999.

– Vi slipper inn for mange mål, men det er noe vi gjør som lag. Vi er ett lag som forsvarer oss. Skal vi kjempe mot topplagene, som er ambisjonen, så må vi bli bedre til å forsvare oss. Det er noe alle er klar over. Nå må vi prøve å gjøre det mot Bodø/Glimt, sier Berisha.

De Lanlay tilbake med avgjørende scoring

En som var tilbake fra skade var Yann-Erik de Lanlay. Innhoppet hans ble avgjørende for Viking-poeng.

– Det var godt med en scoring, sier de Lanlay.

Han synes også det var godt å være tilbake på banen igjen for Viking.

– Det var fint, det er godt å være på matten og spille igjen. Det er positivt å ha mer publikum på tribunen, det er noe som betyr mye for oss på laget, sier de Lanlay.

Kroppen mener han føles bra, og kampen mot Bodø/Glimt på lørdag er innen rekkevidde.

– For meg er det ingen grunn til å holde igjen, sier han.

Zlatko Tripic var også tilbake etter skadeopphold.

---

Kampfakta

Eliteserien, fotball.

Viking – Stabæk 3–3 (1–1)

SR-Bank Arena, 3059 tilskuere.

Mål: 0–1 Antonio Nusa (26), 1–1 Veton Berisha (str. 30), 2–1 Berisha (48), 2–2 Herman Geelmuyden (61), 2–3 Nusa (67), 3–3 Yann-Erik de Lanlay (83).

Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden.

Gult kort: Henrik Heggheim, Sebastian Sebulonsen, Rolf Daniel Vikstøl, Samúel Fridjónsson, Viking.

Lagene:

Viking (4-3-3): Iven Austbø 3 – Sebastian Sebulonsen 3, Henrik Heggheim 4, Viljar Vevatne 3, Rolf Daniel Vikstøl 3 (Yann-Erik de Lanlay fra 72.) – Harald Nilsen Tangen 4, Samúel Fridjónsson 4, Fredrik Torsteinbø 3 (Shayne Pattynama fra 72.) – Sondre Auklend 4 (Kevin Kabran fra 72.), Veton Berisha 7, Zlatko Tripic 4 (Tommy Høiland fra 79.).

Stabæk (4-3-2-1): Marcus Sandberg – Sturla Ottesen, Simen Wangberg, Nicolas Pignatel Jenssen, Jeppe Arctander Moe – Sammy Skytte (Kaloyan Kostadinov fra 60.), Markus Solbakken, Kristian Torgersen – Kornelius Normann Hansen (Herman Geelmuyden fra 60.), Antonio Nusa (Yaw-Ihle Amankwah fra 86.) – Oliver Edvardsen (Fitim Azemi fra 80.).

---





Mer fra Dagsavisen