Viking

Veton Berisha ønsker å slå Ijehs målrekord

På sju kamper har Veton Berisha scoret fem mål. Nå åpner han opp om hvor mange mål han må score i år før han er fornøyd.

Stavanger — Berisha har til nå i karrieren scoret 50 mål for Vikings A-lag. 16 av disse målene kom i fjorårssesongen, og han vil ikke være noe dårligere i år.

– Det hadde vært morsomt å ta den rekorden, men målsettingen min er å score minst like mange som i fjor, sier spissen til RA.

Rekorden han nevner er fra Peter Ijehs 2007-sesong. Nigerianeren scoret 18 mål, og ble dermed den med flest mål på en sesong i mørkeblått etter tusenårsskiftet. Når man nærmer seg 20 mål på en sesong, blander man seg også inn i eliteseriens totale toppscorerkamp. Før helgens runde er Berisha to mål bak Rosenborgs Kristoffer Zachariassen og Moldes Ohi Omoijuanfo.

– De har en kamp mer spilt enn meg, men jeg tenker ikke mye på toppscorertittelen. Det viktige er at vi tar trepoengere og spiller bra. Da vil personlige ting også bli bedre og bedre, sier Berisha.

Best mot Sandefjord

Lørdag spiller Viking kamp borte mot Sandefjord. Berisha ser fram til å møte laget han allerede har god statistikk mot. Han er faktisk den Viking-spilleren i historien med flest scoringer mot Sandefjord, med sine fire scoringer.

– Jeg har noen mål mot dem. Jeg scoret to der i fjor, sier han.

Alle andre mørkeblå med mål mot Sandefjord har én scoring, enn så lenge.

Berisha, som også scoret ett mål hjemme mot Sandefjord i 2020, ser fram til nok en kamp med tøffe dueller. Kampen spilles på naturgresset på Release Arena.

– Jeg liker meg godt på gress. Det blir ofte litt dueller og trøkk, det passer meg fint, erkjenner egersunderen.

Jensen: – Revansjesugent Sandefjord

Viking-trener Morten Jensen ser for seg en tett og jevn kamp. Han er forberedt på å møte et revansjesugent lag som ennå ikke har vunnet på hjemmebane i årets sesong.

– Vi må være skjerpet til denne kampen som til alle andre. Selv om de har tapt alle de tre hjemmekampene sine har de gitt både Rosenborg og Molde god motstand. Den første seriekampen da de tapte med tre mål for Mjøndalen var vel ikke like overlegen som man skulle tro, hvis man bare så stillingen på tavlen. Den var langt jevnere ut ifra spill og sjanser, sier treneren.

Viking er nå nummer seks på tabellen. Med seier mot tabelljumboen vil Jensens gutter klatre forbi både Vålerenga og Rosenborg.




Mer fra Dagsavisen