Viking

Derfor sa Berntsen ja til Bryne

Ringen er sluttet for fotballederen Bjarne Berntsen (64). Nå tar han over som daglig leder hos Vikings naturlige erkefiende Bryne.

Stavanger — Den tidligere Viking-treneren overtar etter Knut Ove Joa – som nylig måtte gå på dagen. Det melder Stavanger Aftenblad torsdag.

Berntsen er klar på hva som trigget ham til å si ja til Bryne igjen.

– Det er fordi det var her jeg startet mitt liv fotballiv på toppnivå. Min første ansettelse kom i 1986. Jeg var ikke engang fylt 30 år da jeg ble ansatt, sier Berntsen til RA.

Ikke involvert i sport

I det som den gang var en trenerjobb ledet han laget til NM-tittel. Klubbens eneste i 1987.

– Jeg trivdes godt både i jobben og klubben. Da muligheten for en retur kom syns jeg det var spennende og god timing. Nå ville jeg også i gang igjen etter ferien.

– Din bror er involvert i Bryne, har det noe å si?

– Nei, ikke så mye. Han er bare med i et engasjement og har full lærerjobb utenom.

Berntsen er klar på at dette er en ordinær rolle som daglig leder og ikke i stor grad en sportslig rolle.

– Jeg blir med på sportslige diskusjoner rundt økonomien. Så stiller jeg selvsagt som samtalepartner om det er ønsket. Det vil nok være ukentlige møter i ledergruppene.

– Er det fast jobb eller tidsbestemt?

– Fast stilling, men i min alder har jeg vært åpen på at de må se det i et tidsperspektiv på tre til fem år.

Stadion blir sentralt

Viking-legenden, som forsvant ut av dørene på kontroversielt vis i Jåttåvågen i vinter, har vært arbeidsledig siden. Han tror dermed ikke at noen vil reagere på at han nå går til Vikings naturlige erkefiende.

– Jeg tror det er ganske problemfritt ettersom jeg har gått andre veien tidligere. Dette er klubber jeg har vært involvert i før. Folk forstår også at du ønsker en jobb når du har vært uten det en stund. Jeg har fått mange hyggelige tilbakemeldinger etter at dette ble kjent, sier Berntsen.

– Skal du kombinere det med å være ekspert i Aftenbladet?

– Det er planen at jeg skal gjøre det. Betingelsen er at jeg holder meg utelukkende til å mene om lokalfotballen. Så er jeg åpen for å se om det lar seg gjøre. Husk at jeg ikke har hatt en ansettelse i Aftenbladet, kun et engasjement.

Berntsen ser nå for seg at det skal bygges stein på stein hos nyopprykkede Bryne. Det må skje på de fleste områder. Han ser et stort potensial og et spennende ferskt lag i divisjonen. Ett punkt blir nok likevel sentralt.

– Det har vært mange planer om modernisering av stadion. Dette blir en viktig bit, sier Berntsen.



Mer fra Dagsavisen