Viking

Berisha: – Stikk motsatt av hva vi var enige om

Viking ble kontret fullstendig i senk i det som utviklet seg til en småpinlig forestilling mot FKH i Haugesund søndag.

Viking kom voldsomt ut av startblokkene med høyt press mot lillebror i nord. Det resulterte i flere gode sjanser, men ingen uttelling. Etterhvert fikk FKH kommet seg inn i kampen og hjemmelaget tok ledelsen.

Viking scoret så på straffe ved Veton Berisha og hadde alle muligheter til pause.

Så gikk det fullstendig galt på de fleste felt,

Vi ga dem fire mål. Helt unødvendig.

—  Morten Jensen

Ibrahima Wadji tok stadig med Runar Hove på løpeturer og målene rant etterhvert inn.

Da Veton Berisha reduserte til 4–2 på overtid var det en mager trøst.

– Det var en dårlig andre omgang. Vi ga Haugesund kontringer og dødballer. Det er det de er gode på. Vi gjorde stikk motsatt av det vi var enige om å gjøre i pausen, sier en oppgitt Veton Berisha til Eurosport etter kampen.

Han la ingenting mellom:

– Utrolig dumt av oss!

Kontret i fillebiter

Viking framsto naive og lite skarpe der FKH etter pausen var sylskarpe og kyniske.

Samtidig kunne det selvsagt sett annerledes ut om dommer Rohit Saggi hadde gitt Harald Nilsen Tangen begge straffene han skulle hatt før pausen. Mål preger som kjent kamper, men selv om Egil Selvik løp Vikings hengende spiss rett ned ble det ikke blåst.

– Det ser tydelig ut som jeg var først på ballen og fikk veldig vondt i albuen da det skjedde. Nå ser jeg på reprisen at det kunne vært straffe, sier han til Eurosport.

Iven Austbø

Nilsen Tangen fikk sjansen fra start etter det gode innhoppet sist. Det gjorde også Shayne Pattynama på backen.

Pattynama var nære scoring og et uromoment, men svak bakover i banen.

Tangen Nilsen var meget god igjen innledningsvis, men falt helt ut av kampen utover.

– Det var en helt OK prestasjon før pause. Da var vi inne i kampen, sier Tange Nilsen.

Etter den var bildet et helt annet.

– Vi spiller til tider bra fotball før pause. Så kontret de oss i senk i andre omgang. Da har det lite å si, sier unggutten.

Skuslet bort muligheten

Med tapet i Haugesund kastet Viking bort muligheten til å innta tredjeplassen på tabellen. Nå må i stedet laget hjem til Stavanger for å finne ut hvordan de kan skape de nødvendige sjansene mot etablerte forsvar – og hvordan de skal unngå så mange kontringer mot.

Hvis ikke laget finner ut av dette i løpet av de neste 14 dagene vil det være overraskende om en ikke må velge en litt mer kynisk tilnærming. For Haugesund hadde ikke scoret på fire og en hel time med fotball før storebror delte ut milde kontringsgaver i alle retninger. Det var kort og godt så naivt som det kan bli fra de mørkeblå. Det erkjenner også trener Morten Jensen.

– Dette var stikk i strid med den kampplanen vi la i pausen. Vi skulle være mye mer kyniske og slå mer langt for å unngå bruddene imot. Vi må finne ut hva som skjedde her, sier Jensen.

Han irriterer seg over at laget sov på frispark og delte ut scoringer.

– Vi ga dem fire mål. Helt unødvendig, sa Jensen til Eurosport.

En som kunne smile var Sandnes-karen Niklas Sandberg. Mannen Viking la inn flere bud på i vinter var banens store ener.

– Jobben vi gjorde er fantastisk. Deilig å få betalt. Vi har vært i karantene i sju år. Så skal alt plutselig sitte. Det tar litt tid. Ingenting er bedre enn at det kom i kveldskamp og derby, sa kantspilleren til rettighetshaveren.

---

Fakta og Vikingbørsen:

Fotball, Eliteserien

Haugesund – Viking 4–2 (1–1)

Haugesund stadion, 600 tilskuere

Mål: 1–0 Kristoffer Velde (24), 1–1 Veton Berisha (str. 38), 2–1 Velde (60), 3–1 Ibrahima Wadji (64), 4–1 Alioune Ndour (90), 4–2 Berisha (90).

Dommer: Rohit Saggi, Drafn.

Gult kort: Thore Pedersen, Sondre Liseth, Haugesund, Joe Bell, Viking.

Haugesund (4-2-3-1): Egil Selvik – Mikkel Desler, Ulrik Fredriksen, Benjamin Tiedemann Hansen, Thore Pedersen (Alexander Stølås fra 62.) – Peter Therkildsen, Kevin Martin Krygård – Niklas Sandberg, Sondre Liseth (Bruno Leite fra 89.), Kristoffer Velde – Ibrahima Wadji (Alioune Ndour fra 77.).

Viking (4-2-3-1): Iven Austbø 3 – Viljar Vevatne 4, Henrik Heggheim 3 (Rolf Daniel Vikstøl fra 77.), Runar Hove 2, Shayne Pattynama 3 (Herman Haugen fra 69.) – Joe Bell 4, Fredrik Torsteinbø 4 (Sondre Auklend fra 69.) – Harald Nilsen Tangen 5, Samúel Fridjónsson 3 (Yann-Erik de Lanlay fra 69.), Zlatko Tripic 3 (Kevin Kabran fra 68.) – Veton Berisha 7.