Viking

Gjør fire-fem endringer

Veteranbacken Rolf Daniel Vikstøl (32) er blant dem som får sjansen fra start for Viking mot Ulf onsdag.

Stavanger — Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim bekrefter overfor RA at Vikstøl, Fredrik Torsteinbø, Harald Nilsen Tangen og Veton Berisha kommer inn fra start. Det betyr samtidig at Samuel Fridjonsson, Tommy Høiland, Viljar Vevatne og Sondre Auklend forsvinner ut. Klubben regner også med at keeper Iven Austbø kommer ut av karantene og erstatter 16-åringen Magnus Rugland Ree i mål.

En av dem som får sjansen er Rolf Daniel Vikstøl. Veteranen fra Kristiansand måtte finne seg i å starte på benken mot Åsane sist, men spilte andre omgang for Viljar Vevatne – som hangler litt.

«Røde-Rolf» får nå også snart konkurranse når den nyinnkjøpte Shayne Pattynama kommer. Foreløpig er det uvisst når han får grønt lys for innreise til Norge. Viking har søkt, men om han rekker seriestart er mer tvilsomt.

– Jeg tenker ikke særlig over at det er handlet ny back, men på at jeg må prestere best mulig når sjansen byr seg og at laget vinner, sier Vikstøl til RA.

Naturlig med yngre utfordrer

Han tar det ikke for gitt at han nødvendigvis må være et andre eller tredjevalg fordi Viking ønsker en mer offensiv backtype.

– Nei. Jeg begynner også å komme i en anstendig alder med mine 32 år. At Viking nå hentet en yngre back for å fylle på etter Adrian Pereira, er bare naturlig. Så er fotballen sånn at den som presterer best får spille. Konkurranse frykter jeg ikke. Det er sunt. En som kan pushe oss andre er bare fint.

På motsatt back er Sondre Bjørshol i utgangspunktet bankers på et serielag, men han har hanglet med dårlig lyske. Samtidig er det nå framgang å spore der også. Tirsdag var han med på deler av økten.

– Han er ganske sikker på den plassen, men jeg er ikke så bekymret for skaden. Han kommer når sagmuggen legges ned. Så mye skadet har han heller ikke vært bortsett fra operasjonen, sier Bjarte Lunde Aarsheim.

Bjarte Lunde Aarsheim

Treneren er på ingen måte redd at Bjørshol skal bli noen ny Svein Fjælberg. Klubblegenden og landslagsmannen slet i mange år voldsomt med skader.

– Så klarte også Sebastian Sebulonsen og Herman Haugen seg bra sist. Vi har godt dekning, sier “Batty”.

Har en klar plan

– Hva håper du å se mot Ulf?

– Mer av den kompaktheten defensivt vi viste mot Åsane, samme trøkk i gjenvinningene og en utvikling på at vi truer bakrommet mer. Så håper vi å se mer av de offensive relasjonene og at flere spillere melder seg på.

Sandnes Ulf spiller normalt i en 3-5-2-formasjon og det ble det øvd på tirsdag. Mange vendinger av spillet, samt god utnyttelse av mellomrommet, vil bli nøkler.

– Det er veldig greit å få øvd mot litt forskjellige formasjoner før seriestart, sier Lunde Aarsheim – vel vitende om at det er mange 4-3-3-lag i Eliteserien.

Samtidig er han tydelig på at det aller viktigste er hva Viking selv gjør – ikke så mye motstanderen.

– Et lokaloppgjør som dette er normalt litt spisset av omstendighetene, men jeg tror ikke dette blir det i så stor grad uten tilskuere og på en stengt arena. Det er spesielt.

Ingen utenforstående får slippe inn på kampen – heller ikke mediene.

Rolf Daniel Vikstøl medgir også at det er veldig annerledes enn i et vanlig derby før sesongstart.

– Omstendighetene gjør det spesielt, men så er det alltid litt spesielt å møte Sandnes Ulf i seg selv. Vi vil prestere best mulig og jeg tror alle er tente, sier Vikstøl.

– Hvor forskjellig er det å møte lag som spiller 3-5-2?

– Det er forskjellig i forhold til både press og hvordan en opptrer med ball. Nå har vi sett det i aksjon på treningsfeltet og på video. Det er flere lag som spiller slik og fin trening å møte det i kamp.



Mer fra Dagsavisen