Viking

Nå planlegger Viking ny sesongoppkjøring

Ambisjonen om treningskamper for toppfotballen fra midten av april har fått Viking i gang.

Stavanger — Onsdag lanserte kulturminister Abid Raja (V) en ambisjon om å åpne for treningskamper i toppfotballen fra midten av april. Det innebærer de to øverste divisjonene på herre- og kvinnesiden.

Daglig leder i Viking, Eirik Bjørnø, bekrefter at de er i gang med arbeidet.

– Vi planlegger, som vi har gjort hele veien, for seriestart i begynnelsen av mai. Smittesituasjonen har bydd på utfordringer, men når kulturministeren åpner for at det kan bli sånn så er det noe vi planlegger ut fra, sier Bjørnø til RA.

Det har vært stengt for konkurranse i toppidretten siden 18. januar, da statsminister Erna Solberg (H) valgte å anbefale en kamppause. For fotballen har det ført til flere utsatte treningskamper, og nå sist var det seriestarten som ble flyttet til begynnelsen av mai. Etter planen skulle Viking serieåpnet 5. april mot Sarpsborg 08.

Direktivene som ligger sier det skal være kortreiste oppgjør.

—  Eirik Bjørnø

Helsedirektoratet har støttet gjenåpningsplanen for fotballen, og mener det kan være seriespill fra helgen 8. og 9. mai om erfaringene tilsier at det er greit. Videre anbefaler ikke direktoratet å åpne mer for barn og unge, ei heller for treningskamper i innendørsidretter.

Videre ønsker de å vurdere smitteutviklingen i påsken før anbefalingene blir endelige.

I Jåttåvågen er det ennå ikke planlagt noen treningskamper, men det jobbes med ifølge Bjørnø.

– Målsettingen er at det skal åpnes for det fra midten av april, og vi har ikke lagt kabalen ennå. Direktivene som ligger sier det skal være kortreiste oppgjør. Da er det naturlig å tenke på lag som Brann, Bryne og Sandnes Ulf, sier Bjørnø.

Mer fra Dagsavisen