Sandnes Ulf

Ekeland om FKH-budene: – Prøver å ikke tenke for mye på det

Sandnes Ulf-trener Bjarne Berntsen mener den potensielle Jostein Ekeland-overgangen til FK Haugesund ble lagt død onsdag.

Sandnes — Jostein Ekeland er den Sandnes Ulf-spilleren det har vært mest blest rundt på overgangsmarkedet etter salget av Michael Baidoo gikk i boks. HamKam var på banen med bud tidligere, men da det stilnet fra Hedmark kom FK Haugesund på banen.

Sandnes Ulf har ikke akseptert noen bud fra klubben nord for Boknafjorden.

– Vil du til Haugesund?

– Jeg har uttrykt et ønske om å spille i Eliteserien, men jeg prøver å ikke tenke for mye på det. Det er vanskelig å konsentrere seg nå, sier Ekeland til RA.

Mange tanker for Ekeland

Han trente torsdag med Sandnes Ulf på en trening som inneholdt mange taktiske øvelser inn mot lørdagens serieåpning. Ulf-kapteinen innrømmer at det er på banen han foretrekker å være for tiden.

– Feltet er det beste. Det er når jeg går av banen jeg begynner å tenke på det som skjer, sier Ekeland.

Han legger også til at han ikke har noe mot å bli i Sandnes Ulf. Troen på prosjektet til Bjarne Berntsen er sterk, og han vil uansett våkne som en fornøyd mann etter overgangsvinduet stenger.

– Det skal bli godt når det er stengt, sier Ekeland.

– Er du interessert i å spille ut sesongen i Sandnes Ulf, for så å gå til Viking som bosman-spiller?

– Egentlig er ikke det noe jeg har tenkt på. Alt handler om egne prestasjoner, og at jeg skal gjøre det bra, sier Ulf-kapteinen – som kom til de lyseblå fra Viking før 2020-sesongen.

Lagkamerat Tommy Høiland hadde et avslappet forhold til det hele. De spilte også sammen i Viking, og skal i utgangspunktet jakte tre poeng sammen mot Bryne i serieåpningen lørdag.

– Vi ønsker å beholde ham her. Samtidig unner vi ham å spille på høyest mulig nivå, sier Høiland.

Tommy Høiland

Bjarne Berntsen: – La saken død

Trener Bjarne Berntsen mener det ikke vil bli noen overgang.

– Vi la saken død onsdag, da vi ikke var kommet til enighet. Med tanke på tiden blir det ikke anledning til å finne en erstatter for oss nå, sier Berntsen etter torsdagens trening.

Før seriestart i 2021 solgte Sandnes Ulf toppscoreren fra 2020, Magnus Retsius Grødem, til Molde. Da ble Michael Baidoo hentet fra divisjonskollega Jerv.

Overgangsvinduet i Norge stenger torsdag kveld ved midnatt.



Mer fra Dagsavisen