Navn i nyhetene

Sandnes Ulfs nye spiss: – Kan forvente mål fra meg

NAVN I NYHETENE: Nå vil 28-åringen fra Øyslebø skyte sin nye klubb til Eliteserien.

Hvem: Martin Ramsland

Hva: Spiss i Sandnes Ulf

Hvorfor: For drøyt én måned siden skrev tidligere Start-spiller Martin Ramsland under på en to årskontrakt med Sandnes Ulf. I den anledning tok Rogalands Avis kontakt med spissen om starten på Ulf-oppholdet, kjemien med spissmakker Tommy Høiland og livet i Sandnes.

– Hei, Martin! Du er ny i et hardtsatsende Sandnes Ulf-lag etter overgangen din fra Start. Hvordan har den første måneden i lyseblå drakt vært for deg?

– Det har vært en fin start for meg i Sandnes Ulf. Jeg har blitt tatt godt imot av nye lagkamerater og kommet meg til rette i leilighet nær stadion. Fornøyd med å være på plass.

– Hvordan passer spillestilen til Bjarne Berntsen dine egenskaper?

– Vi ønsker å spille hurtig og direkte angrepsfotball. Det passer min spillestil veldig godt. Før jeg tok valget om å signere hadde jeg en god samtale med Bjarne om dette. Måten han ser på fotball fikk meg til å velge Sandnes Ulf. Så langt virker det bra.

– Hva vil du tilføye Sandnes Ulf kommende sesong?

– Håper jo å bidra med mål og målgivende, selvfølgelig. Ellers er jeg en hardtarbeidende spiller som er god i presspillet.

– Det er ikke lov å sluntre unna noen defensive løp på Bjarne Berntsen sitt lag, altså?

– Hehe, nei vi har ikke råd til luksusspillere på laget. Det er litt av filosofien til Sandnes Ulf – man skal jobbe hardt både på og av banen. Jeg er kommet her for å gjøre en god jobb.

– Fasilitetene i klubben virker nå å være av god standard. Hva tenker du om anlegget til Sandnes Ulf?

– Veldig bra fasiliteter her. Det er av høy Eliteserie-standard, og vel så det. Stadion vår er fin og opplegget i og rundt klubben er profesjonelt. Det rundt oss hører hjemme i Eliteserien, så får vi håpe at laget også gjør det. Vi skal i hvert fall gi alt for å kjempe om opprykk kommende sesong.

– Hvordan har samarbeidet mellom deg og spissmakker Tommy Høiland fungert så langt?

– Tommy og meg har spilt sammen i treningskampene i en 3-5-2-formasjon. Det har vært gode kamper og noen litt mindre gode kamper, som forrige kamp mot Åsane. Sånn sett har det variert litt, men vi har ikke hatt altfor mange kamper og treninger sammen. Det er naturlig at det varierer litt i starten, men jeg tror det relasjonelle kommer til å bli bedre etter hvert og vi blir en fin duo på topp.

– Hvorfor kommer dere til å utgjøre en god duo på topp i Obos-ligaen kommende sesong?

– Vi er to rutinerte karer som er veldig bevegelige. Samtidig har vi mange mål i oss begge to. Når det relasjonelle mellom oss sitter hver kamp, tror jeg vi kommer til å skape mye trøbbel for alle lag i Obos-ligaen.

– Hva kan fansen forvente seg av Sandnes Ulf i 2022-sesongen?

– Vi er litt usikre på hvor vi ligger nå, etter en dårlig generalprøve mot Åsane. Forhåpentligvis kan vi være med å kjempe blant de øverste, men det er mange om beinet. Det er mange gode lag i Obos-ligaen i år – det vil gjøre at det kanskje blir litt jevnere. Vi skal i hvert fall gjøre vårt beste for å kjempe om et opprykk.

– Ser man bort ifra fotballen, har du funnet deg til rette i Sandnes by?

– Jeg har ikke vært i byen særlig mye, men jeg har fått meg en fin leilighet med gåavstand til stadion. I tillegg flyttet vår nye stopperkjempe, Espen Rammer Berg, inn til meg for noen uker siden. Han skal bo hos meg en liten periode. Det er gøy å bo med en lagkamerat. Han lager også mat til meg og rydder opp rotet mitt. Alt ligger til rette for meg her.

– Man bør med andre ord forvente noen mål fra deg i år?

– Ja, en kan forvente mål fra meg. Fasilitetene ligger i hvert fall til rette for det.