Sandnes Ulf

Ulf er sist i OBOS – dette peker kapteinen på

Sandnes Ulf tapte 4-0 mot Ranheim mandag. Kaptein Aslak Falch mener trener Steffen Landro fortsatt har tillit.

Sandnes — Det har vært en blytung åpning for Sandnes Ulf i OBOS-ligaen, og mandagens tap mot Ranheim sendte de lyseblå helt ned til bunnen av tabellen.

– Hvor ligger problemet deres?

– Det er et komplekst spørsmål. Hadde vi hatt et konkret svar hadde det vært enkelt å komme seg ut av det. Jeg tror vi må bli tøffere i skallen. Vi forsvarsspillere må bli bedre å forsvare målet. Jeg gidder ikke skylde på at vi har tre, fire eller fem sjanser vi kan score på. Ranheim var mye tøffere, og vi var ikke i nærheten i duellspillet. Hvorfor det blir sånn skjønner jeg ingenting av. Vi burde ha all motivasjon i verden. Dette er bare flaut for alle som er glad i klubben, egentlig. Det er pinlig, sier Aslak Falch til RA.

Keeperen velger å se på seg selv som en del av forsvarsspillerne. Han ønsker mer tøffhet i 16-meteren, og vil ikke gi skylden utelukkende til de foran ham.

– Handler om kriging, vilje og hardt arbeid

Falch mener det ligger mer i laget enn det som kommer fram.

– Hvordan er stemningen i spillergruppen?

– Det er klart vi synes det er tungt, når vi ikke får ut det vi jobber for hver eneste dag på trening. Det blir mangel på karakter ute på banen, og få stikker seg fram. Vi trenger flere som får det ut i kamp. Det er tungt uten, sier han.

– Har dere som spillergruppe tro på å snu trenden?

– Ja, uten tvil. Vi har tro på hverandre i garderoben, men vi er nødt å grave dypt og gjøre drittjobben. Den ligaen vi spiller i nå handler ikke om fint spill, det handler om kriging, vilje og hardt arbeid. Det må vi innse, og elske det. Hvis ikke får vi ikke mye ut av kampene vi skal spille framover.

Falch mener Sandnes Ulf har en sterkere spillergruppe

Forrige sesong endte Sandnes Ulf på sjuendeplass i OBOS-ligaen, rett utenfor opprykkskvalifiseringen. Nå er situasjonen en helt annen. Før ferien venter hjemmekamp mot serieleder HamKam og bortekamp mot overraskelseslaget Bryne. Det blir to vanskelige kamper for et Sandnes Ulf-lag i sterk poengnød, etter ti poeng på elleve kamper.

På spørsmål om hva som er endret fra 2020 er svaret til Falch noe overraskende.

– Jeg føler gruppen står sterkere, selv om det er vanskelig å si uten resultater. Vi har et bra samhold, men vi må passe på at vi ikke får en kultur som er for snill. Vi må ha takhøyde og stille krav til hverandre. Nå må vi heller ikke glemme at det handler om resultater til syvende og sist, det trenger ikke alltid se så fint ut. Vi ser også på trening at vi har framgang på det vi jobber med, men klarer ikke få det ut i kamp. Da ser det slik ut på tabellen, sier Ulf-kapteinen.

Riktignok er det kun seks poeng opp til Åsane på første opprykkskvalifiseringsplass. Det gjenstår 19 kamper.

Det er naturlig med en sportslig evaluering, og i sosiale medier går diskusjonen om Steffen Landro er rett trener for laget. Kaptein Falch er helt tydelig til RA på at treneren har spillernes tillit.

– Har Steffen Landro tillit?

– Ja, det har han. Vi har tro på prosjektet og jobber steinhardt for hverandre. Vi skal jobbe ut av dette sammen. Vi jobber hardt hver dag, og står bak hverandre.

---

Kampfakta

OBOS-ligaen, fotball.

Ranheim – Sandnes Ulf 4–0 (1–0)

Extra Arena, 656 tilskuere.

Mål: 1–0 Christian Eggen Rismark (12), 2–0 Erik Tønne (53), 3–0 Rismark (69), 4–0 Elias Hoff Melkersen (90).

Sandnes Ulf (5-3-2): Aslak Falch-Sander Ringberg (Adnan Hadzic i 35 min.), Jørgen Olsen Øveraas, Espen Hammer Berger (Ståle Stålinho Sæthre i 35 min.), Torbjørn Lysaker Heggem, Ári Mohr Jónsson-Michael Baidoo, Chris Sleveland (Christian Landu-Landu i 16 min.), Horenus Tadesse (Mathias Bringaker i 35 min.),-Jostein Ekeland (Fredrik Mani Pålrud i 35 min.), Erlend Hustad.

---

Mer fra Dagsavisen