Sandnes Ulf

Ny kaptein i Sandnes Ulf

Steffen Landro har valgt ut sesongens kapteinsgruppe hos de lyseblå.

Sandnes — Lørdag serieåpner Sandnes Ulf mot Start, og denne sesongen er det keeper Aslak Falch som bærer kapteinsbindet for Steffen Landros menn.

– Det er selvfølgelig en ære å få være kaptein for dette laget. Samtidig tror jeg ikke jeg endrer meg så mye på hvordan jeg opptrer. Det handler om å gå foran som et godt eksempel, sier Falch til RA.

I generalprøven mot Bryne hadde han også kapteinsbindet, og det er første sesongen han er kaptein for et lag ifølge ham selv.

Jeg visste allerede da jeg hentet Aslak at vi hentet en kaptein.

—  Steffen Landro

Samtidig er han selv opptatt av å ikke blåse det for mye opp. Han er en del av en ledergruppe i laget bestående av blant annet forrige sesongs kaptein, Espen Hammer Berger.

– Jeg og Espen er i samme gruppe, og jobber sammen. Han har like stor betydning i år som i fjor, men det er stort å få æren. Det er en tillitserklæring. Jeg føler jeg har vært med på en del tidligere og har mye å bidra med. Først og fremst handler det om å ta ansvar, være en leder. Gi støtte til de som trenger det, sier keeperen med en fortid i klubber som Viking, Vålerenga og Sarpsborg 08.

Landro visste det

Trener Steffen Landro var ikke i tvil om at Falch skulle bli kaptein. Det visste han allerede da han hentet keeperen i 2020.

– Det handler om å ha en kapteinsgruppe som er typete. Vi må ha sterke personligheter. Jeg visste allerede da jeg hentet Aslak at vi hentet en kaptein. Han kom inn og ble visekaptein fra første sekund, forklarer Landro.

Han har for andre gang på to sesonger rullert på kapteinsbindet. Før forrige sesong fikk Hammer Berge det fra Kent Håvard Eriksen. Det er ingen baktanke med det, ifølge treneren selv.

– Det er kun på grunn av mennesketypene. Jeg setter vanvittig pris på den jobben Espen Hammer Berger har gjort som kaptein. Med Kent Håvard Eriksen handlet det mest om at han måtte bruke energi på for mye annet enn å score mål. Jeg ville ta fra ham det, slik han hadde muligheten å score flere. Han ble premiert med et salg til Eliteserien. Vi traff fint på det valget. Vi legger heller ikke skjul på at vi har en ung og talentfull tropp, og har sett etter flere ledere på laget. Der kom Falch godt inn, sier Landro.

RA vet at Jostein Ekeland og nyervervelsen Torbjørn Lysaker Heggem også blir en del av ledergruppen i laget.

Mentalt

Keeperen Falch blir 29 år i slutten av mai, og har spilt i Eliteserien for flere klubber. I tillegg har han erfaring fra diverse U-landslag og et kort opphold i Sverige for IFK Norrköping. Han tror erfaringen kommer godt med til en ung spillergruppe.

– Hva kan du bidra med for de unge i laget?

– Jeg har vært med på både positive og negative opplevelser, og vært mye inn og ut av laget som keeper. Jeg har også hatt veldig forskjellige trenere. Det er et mentalt aspekt med dette som jeg kan hjelpe de unge med. Jeg har hatt mange nedturer, men også mange oppturer. Jeg kan hjelpe folk med den mentale biten, sier Falch.

Mer fra Dagsavisen