Sandnes Ulf

Mener Ulf ser klare ut for opprykksjakt

Jostein Ekeland og Sandnes Ulf rystet Brann i 3-3-oppgjøret i Bergen onsdag. Selv om laget varierte veldig mener Ekeland at dette er et lag på vei mot nivået som skal til for å jage opprykk.

Sandnes — De lyseblå kastet seg rett i fleisen på et lekk Brann på Myrdal i Bergen. Allerede etter ti minutter sto det 2–0 til laget fra Obos-ligaen. Med et voldsomt kollektivt presspill tok de Kåre Ingebrigtsens lag helt på sengen.

Først ble Jostein Ekeland stukket gjennom og scoret etter å ha rundet keeper. Så satte Mathias Bringaker inn 2–0 etter en kunstpasning fra Magnus Retsius Grødem.

– En vanvittig start med to raske mål. Resten av omgangen var ganske jevn. Så ble vi dessverre litt passive og ble spilt for lett gjennom etter pause. Samtidig hadde vi noen store kontringsmuligheter. Vi kunne satt flere mål, sier Ekeland til RA.

Snudde fullstendig

For Brann tok seg selv i nakken etter den svake starten. Først reduserte Robert Taylor på et frekt hælspark etter 33 minutter. Så utlignet Filip Delaveris etter en corner sju minutter ut i andre omgang. Da hadde Brann kommet ut enormt høyt i banen og det var reneste “powerplay” i store deler av omgangen.

Likevel var det Ulf som tok ledelsen igjen. Magnus Retsius Grødem kastet seg fram og tuppet inn 3–2 etter et strålende innlegg fra Maxwell Effiom etter 82 minutter. Dessverre for Steffen Landros utlignet Robert Taylor på straffe minuttet etter – i det som var en ekstremt underholdende kamp.

– Planen var ikke å bli så dype som etter pause, men da Brann fikk fart på pasningene sine gikk det tidvis litt for fort for oss. Synd vi ikke tok kontringsmulighetene. Vi hadde flere, sier Ekeland.

Selv om de lyseblå kunne scoret både to og tre ganger til i kampen kunne Brann det samme. I så måte var 3–3 greit. Rundt regnet hadde begge lagene sju-åtte gode tilbud hver.

– Hva må bedres før seriestart?

– Når vi leder kamper må vi klare å ta ned tempoet og kontrollere mer. Vi vil nesten alltid klare å score mål. Vi har en jobb med å bli bedre på å trygge seirer, sier Ekeland.

Han er likevel ikke i tvil når RA spør hvor de står.

– Jeg synes vi begynner å se klare ut for seriestart. Laget ser bra ut og vi har større bredde enn i fjor.

Målet er det heller ingen tvil om.

– Opprykk. Enkelt og greit, slår Ekeland fast.

Selv hadde han egentlig trodd han skulle spille spiss i år, men nå står han plutselig med to mål på tre treningskamper som indreløper. Det lever han greit med.

– Jeg trodde jeg skulle bli spiss i år, men Steffen Landro har sett noe annet. Jeg trives i begge posisjoner. Det er et fett hvor jeg spiller. Så skal jeg innrømme at jeg liker å komme bakfra for å avslutte, sier den tidligere Vidar- og Viking-spilleren.

Fornøyd Landro

Trener Steffen Landro var også godt fornøyd etter kampen.

– 3–3 mot Brann er alltid sterkt for et lag fra Obos-ligaen- Vi fikk en veldig god start og var gode i første omgang. Til pause ledet vi fortjent. Så fikk vi kjørt oss veldig etter hvilen. Da var Brann gode. De flyttet ball og skapte situasjoner, sa Landro etter kampen i TV-sendingen til BT.

Han pekte også på at laget hans traff veldig godt på planen. Samtidig kunne man se hvor sårbart det var da pasningene ikke nådde fram og bruddene kom.

– Litt rart at det ble som det ble. Brann sto vanvittig høyt. Det er sjeldent du møter et lag som ofrer så mye. Egentlig ga de oss fire mål etter pause. Vi ble kjørt kraftig, men kunne samtidig scoret når som helst selv. På slutten burde vi også gjort det. En fin kamp. Vi fikk kjørt oss mot høyt temp og jeg så igjen mye av det vi øver på. Få lag hadde klart å kjøre oss så mye som Brann gjorde, sier Landro.

---

Kampfakta:

Fotball, treningskamp

Brann – Sandnes Ulf 3–3 (1–2)

Myrdal stadion

Mål: 0–1 Jostein Ekeland (8), 0–2 Mathias Bringaker (10), 1–2 Robert Taylor (33), 2–2 Eirik Delaveris (52), 2–3 Magnus Retsius Grødem (82), 3–3 Robert Taylor (str. 83.).

Dommer: Steinar Hauge

Gult kort: Fredrik Pålerud, Sandnes Ulf.

Sandnes Ulf (3–5–2): Aslak Falch – Ståle Stålinho Sæthre, Espen Hammer Berger, Torbjørn Lysaker Heggem (Chris Sleveland i 45 min.) – Fredrik Pålerud, Magnus Retsius Grødem (Gulbrand Grøgaard i 1 min.), Adnan Hadzic, Jostein Ekeland (Christian Landu Landu i 15 min.), Ári Mohr Jónsson (Ingvald Halgunset i 1 min.)- Mathias Bringaker (Johannes Hummelvoll Nunez i 45 min.), Erlend Hustad (Maxwell Effiom i 28 min.).

---





Mer fra Dagsavisen