Sandnes Ulf

Ekeland i scoringsform kan erstatte profilen

Med Magnus Retsius Grødem på plass i Molde kan Sandnes Ulf-trener Steffen Landro erstatte målpoengene i egen stall.

Sandnes — I lørdagens generalprøve på Øster Hus Arena var Jostein Ekeland kampens eneste målscorer, da Sandnes Ulf slo Bryne 1-0. For 23-åringen fra Stavanger har det blitt mål i tre av lagets fire treningskamper. Han kom til Sandnes Ulf før forrige sesong, men det ble ikke så mye spill for de lyseblå i 2020-sesongen. Han pådro seg en ankelskade i oppkjøringen. Den holdt ham ute av spill helt fram til november.

Nå er han virkelig tilbake, og leverer scoringer fra en posisjon han ikke ble hentet til. Denne sesongen er han tiltenkt rollen som én av to indreløpere i Steffen Landros 3-5-2.

Sandnes Ulf-jubel

- Blir det flere mål på deg som indreløper enn spiss?

- Ting kan tyde på det. Jeg får mange bra situasjoner som indreløper, og kommer mer rettvendt, sier han til RA.

Heller ikke Sandnes Ulf-trener trener Steffen Landro er i tvil om hvor Ekeland bør spille.

- Indreløper er mest hans posisjon. Da kan han komme bakfra, og er veldig god, sier Ulf-treneren.

Vi har en bra tropp. Nå må noen andre ta det ansvaret og steppe opp.

—  Jostein Ekeland

Ekeland for Grødem?

Scoringer er det behov for i Sandnes Ulf. Begge forrige sesongs toppscorere, Magnus Retsius Grødem og Kent Håvard Eriksen, er solgt til henholdsvis Molde og Lillestrøm i Eliteserien. Sammen sto duoen for 28 scoringer, med Grødem som indreløper og Eriksen som spiss.

Inn har det også kommet flere nye spillere, med håp om offensive bidrag. Spissene Mathias Bringaker og Erlend Hustad er hentet inn, sistnevnte på lån fra Brann. Ekeland bidro lite grunnet skader i 2020, og kan nesten regnes som ny. Det samme gjelder den nigerianske angriperen Maxwell Effiom, som også har vist seg fram i oppkjøringen.

- Kan Ekeland erstatte Grødem?

- Nå skal han få være Ekeland, men jeg forventer mye mål fra ham, sier en brutalt ærlig Landro.

Steffen Landro

Den tidligere Viking-spissen Ekeland frykter ikke for laget etter at profilen ble solgt til Molde.

- Vi har en bra tropp. Nå må noen andre ta det ansvaret og steppe opp, sier han.

- Erstatter du målpoengene?

- Jeg satser på det, så må andre også være med. Vi har blant annet Erlend Hustad, Mathias Bringaker og Maxwell Effiom som kan være med og bidra. De var ikke med i fjor, sier Ekeland.

Spiller for opprykk

Ambisjonsnivået for sesongen har Steffen Landro vært tydelig på siden han ble ansatt som Ulf-trener mot slutten av 2019. Den andre sesongen mente han at Sandnes Ulf skulle rykke opp. Dermed er premissene lagt for sesongen, som åpner med hjemmekamp mot Start lørdag.

Selv om lagets største profil, både av og på banen, ble solgt i uken før seriestart er ikke Jostein Ekeland i tvil om at laget har muligheten til å kjempe om plass i Eliteserien 2022.

- Troppen tyder på det. Vi har mye kvalitet på papiret. Vi er også mer solide defensivt nå. Det skal samtidig spilles kamper, det er jo ikke på papiret det blir avgjort, sier Ekeland som ser fram til å komme i gang med OBOS-ligaen 2021.

Spissen Erlend Hustad spilte ikke lørdagens generalprøve, men var med på benken.

---

Kampfakta

Treningskamp, fotball.

Sandnes Ulf – Bryne 1–0 (1–0)

Øster Hus Arena, 500 tilskuere.

Mål: 1–0 (12. min) Jostein Ekeland.

Gult kort: Ståle Stålinho Sæthre, Sandnes Ulf. Pål Aamodt, Kristoffer Hay og Henning Ramslo, Bryne.

Sandnes Ulf (3-5-2): Aslak Falch – Jørgen Olsen Øveraas, Espen Hammer Berger, Torbjørn Lysaker Heggem – Fredrik Mani Pålerud (Christian Landu-Landu i 11 min.), Jostein Ekeland, Adnan Hadzic (Chris Sleveland i 26 min.), Johannes Hummelvoll-Nunez, Ári Mohr Jónsson – Mathias Bringaker (Ståle Stålinho Sæthre i 26 min.), Maxwell Effiom (Gullbrandur Øregaard i 15 min.).

---





Mer fra Dagsavisen