Sandnes Ulf

Sandnes Ulf til Landros hjemby

Onsdag venter den nest siste treningskampen for Sandnes Ulf når Brann er motstander i Bergen.

Sandnes — Det er ikke første gang strilen Steffen Landro skal møte laget han er oppvokst med, men han legger ikke skjul på følelsene før hans Sandnes Ulf skal ta turen nordover. Brann er viktig for ham.

– Hva betyr Brann for deg, Steffen Landro?

– Det betyr mye. Det er et lag jeg er født med å heie på, sier treneren til RA.

– Selv om du er stril?

– Alle striler er Brann-fans, slår han raskt fast.

Betenkningstiden han bruker før svaret kommer er kort, som alltid.

Sløvt mot Jerv – godt mot Viking

Han avfeier likevel at det ligger ekstra prestisje i kampene for ham, selv om det er Brann. Det har erfaringene som trener for Nest-Sotra, som nå har skiftet navn til Øygarden, bidratt til.

– Nei, jeg har spilt såpass mye mot dem de siste årene. Det er sidestilt med å møte Viking. Du vet du skal spille mot et av de beste lagene i Norge. Jeg har like lyst å gjøre en god prestasjon mot et godt lag fra Eliteserien. Det var ekstra spesielt da jeg overtok et OBOS-ligalag i 2015, og spilte mot et fullsatt Brann stadion på 16. mai det året. Det var spesielt, sier strilen.

Forrige onsdag endte treningskampen mot Viking 1-1, og Sandnes Ulf viste gode tendenser offensivt. Det ønsker han også å se i fortsettelsen fra laget sitt.

– Jeg er her for å få utvikling i laget. Kampene mot Viking i fjor mot den i år viser at vi har hatt en fantastisk utvikling som lag, og er mye bedre stilt nå. Det er en utvikling på lang sikt, og vi vet det har vært positivt. Vi har også en utvikling fra kamp til kamp, som blir utrolig viktig. Vi spilte en sløv kamp mot Jerv, og følger opp med en god kamp mot Viking. Mot Brann skal vi være enda bedre, sier Landro.

Målet med utviklingen har han vært tydelig på hele tiden. Da han ble ansatt som Ulf-trener før 2020-sesongen var han klar på at laget skal opp til Eliteserien i løpet av hans kontraktsperiode på to år. Denne sesongen gjelder det. Det står fast.

– For å kjempe om opprykksplassene må vi utvikle oss fort, og ta steg fra uke til uke. Det er viktig at kampen mot Viking ikke blir en éngangsgreie. Vi kan ikke ta steg tilbake.

Flere spillere i gang

Oppkjøringen til OBOS-ligaen er annerledes, også i år. Det er kanskje enda mer spesielt foran denne sesongen. I 2020 fikk lagene dratt på treningsleir og spilt flere treningskamper før landet ble stengt ned. Nå er det fire oppkjøringskamper før serien sparkes i gang mot Start 15. mai, på OBOS-ligaens egen festdag.

– Kommer dere til å ha de faste klare, eller bruke hele bredden i stallen gjennom treningskampene?

– Slik stallen er bygget opp må vi ha 16–17 spillere som bidrar. Vi må ha en benk som gir oss poeng, og kan komme inn for å sikre seiere. Kvaliteten og alderen gjør at vi kan variere i prestasjon og form. Da er det en trygghet at det alltid sitter en ung spiller og skraper på døren etter spilletid, sier Landro.

Generalprøven for Sandnes Ulf er 7. mai. Da kommer nyopprykkede Bryne til Øster Hus Arena for den siste styrkeprøven før seriestart. Dermed blir det to lag fra Eliteserien og to fra OBOS-ligaen i Sandnes Ulfs oppkjøringsmeny.


Mer fra Dagsavisen