Sandnes Ulf

Mener Sandnes Ulf stilte med et like sterkt lag som Viking

Sandnes Ulfs Magnus Retsius Grødem var den eneste lyseblå spilleren som fikk ballen i mål, da Ulf spilte 1-1 mot Viking onsdag. Han synes ikke Viking var et bedre lag.

Sandnes — Forrige sesong endte han med 14 scoringer, og delt toppscorertittel sammen med nåværende Lillestrøm-spiller Kent Håvard Eriksen. Nå skal debutsesongen i Sandnes Ulf gjenskapes for Magnus Retsius Grødem. Den vanskelige andresesongen står for tur.

– Jeg har ikke så mye press på meg med scoringer, men håper å levere like mange målpoeng. Det ble litt skralt med assister i fjor. Så lenge vi spiller som mot Viking kommer det til å være naturlig, sier Grødem til RA.

Oppvarmingen til målproduksjonen i OBOS-ligaen er uansett i gang. I onsdagens treningskamp mot Viking var han påskrudd, og sendte de lyseblå i ledelsen i kampens 52. minutt. Der var også lagkameratene Mathias Bringaker og Erlend Hustad sentrale.

– Det var første for året, godt å komme i gang med produksjonen. Det er veldig bra spill, vi begynner å få et godt samspill og leser bevegelsene bra. Erlend Hustad vet jeg kommer, da får vi slike mål. Spillet sitter bedre nå enn mot Jerv. Det gir en trygghet inn mot seriestart. Sammenligner vi nå mot samme periode som i fjor er vi ti mil foran.

Sterkt lag – med flere målfarlige spillere

Indreløperen fra Bryne kjenner også på en trygghet med at de har fire målfarlige spillere, som kan bekle spissposisjonen, på banen samtidig. I tillegg til seg selv, og angrepsduoen Erlend Hustad og Mathias Bringaker, er Jostein Ekeland også et naturlig angrepsvåpen.

– Det gir oss noe å vite at om en av oss ikke har dagen er det tre andre målscorere. Det er en stor fordel for oss, sier «Rets» – før han legger til:

– Vi er ikke et dårligere lag enn Viking i dag, vi kommer ut på banen med et like godt lag. Det er også en styrke inn mot sesongstart.

God form tross skaden

Det var de lyselå som åpnet best på Øster Hus Arena, og noen minutter ut i kampen kom tidligere Viking-spiller Jostein Ekeland til den første store sjansen. Han fikk ikke ballen i mål, og det var det heller ingen andre som gjorde før hvilen.

Viking gjorde sju bytter, mot Sandnes Ulfs fem. Grødem var selv en av spillerne som ble byttet ut i andre omgang. Han er fornøyd med egen form, og opptrappingen etter vinterens ankelskade.

– Formmessig har jeg aldri vært bedre trent enn nå, det er kun belastning på ankelen. Sist kamp merket jeg det var lenge siden jeg hadde spilt. Etter kampen mot Viking kjente jeg ikke noe som helst. Jeg er klar, det er bare å se fram mot neste kamp og spille enda mer da. Det skal ikke være noe problem inn mot seriestart.

---

Kampfakta

Treningskamp, fotball.

Sandnes Ulf-Viking 1–1 (0–0)

Øster Hus Arena, 0 tilskuere.

Mål: 1–0 (52. min.) Magnus Retsius Grødem, 1–1 (62. min.) Kevin Kabran,

Gult kort: Chris Sleveland, Sandnes Ulf. Tommy Høiland og Sondre Auklend, Viking.

Lagene:

Sandnes Ulf (3-5-2): Aslak Falch-Jørgen Olsen Øveraas (Gullbrandur Øregaard i 17 min.), Espen Hammer Berger, Torbjørn Lysaker Heggem (Christian Landu Landu i 20 minutter)-Fredrik Mani Pålerud, Jostein Ekeland, Adnan Hadzic, Magnus Retsius Grødem (Chris Sleveland i 27 min.), Ari Mohr Jonsson-Erlend Hustad (Maxwell Effiom i 27 min.), Mathias Bringaker (Johannes Hummelvoll-Nunez i 27 min.).

Viking (4-2-3-1): Iven Austbø-Sebastian Sebulonsen (Herman Haugen i 18 min.), Henrik Heggheim, Runar Hove (Viljar Vevatne i 45 min.), Rolf-Daniel Vikstøl-Joe Bell, Kristoffer Løkberg (Samuel Fridjonsson i 45 min.)-Fredrik Torsteinbø (Yann-Erik de Lanlay i 45 min.), Harald Nilsen Tangen (Tommy Høiland i 18 min.), Kevin Kabran (Lars Erik Sødal i 3 min.)-Veton Berisha (Sondre Auklend i 45 min.).

---





Mer fra Dagsavisen