Sandnes Ulf

Landro mener treningskampene betyr mer nå

Om regjeringen åpner for treningskamper i toppfotballen vil Steffen Landros Sandnes Ulf dra til Sørlandet for å møte Jerv lørdag. Det blir årets første kamp for de lyseblå, om den spilles.

Sandnes — Sandnes Ulf hadde uflaks ved første forsøk på treningskamp da FK Haugesund måtte snu på vei sørover til Øster Hus Arena 19. februar, kun timer før det egentlig skulle vært avspark. Forrige kamp for de lyseblå var serieavslutningen mot Ranheim i desember. Nå øyner trener Steffen Landro muligheten for kamp lørdag, mot Jerv. Han erkjenner til RA at han er lei av å ikke spille kamper.

– Fotball skal være tre til fire uker per år uten å spille kamp, fra midten av januar til første uken i februar. Ellers skal vi spille kontinuerlig. Det vi har opplevd nå, på andre året, er unaturlig. I fjor spilte vi helt til det stengte ned. Nå har vi trent sammen i tre måneder uten å spille kamp, sier Landro til RA.

Det blir mer rett på sak i år.

—  Steffen Landro

Regjeringen må åpne for treningskamper i toppidretten før det er helt sikkert at kampen spilles.

Den planlagte treningskampen mot sørlendingene ser Landro fram til.

– Hvordan blir det å komme i gang med kamper igjen?

– Ufattelig kjekt. Vi gleder oss noe helt vanvittig. Det er jo det vi har jobbet knallhardt for nå, og er kommet til et punkt i treningsarbeidet der vi må ut og måle hvor vi står mot andre lag. Nå har vi testet oss nok innad. Det skal bli kjekt å se hvordan vi ligger an, sier treneren.

– Betyr mer i år

Han forventer å se et lag som er godt trent og er betydelig sterkere enn i fjor. Det håper han kommer fram allerede i første kamp.

Fire kamper er planlagt for Sandnes Ulf, det gir åpning for én kamp til innenfor protokollen for toppfotballen. Det gjør at Ulf-treneren må tenke annerledes. Koronarestriksjonene gjør også at det er begrenset med juniorer i A-stallen, som dermed ikke får kamptrening med dem. Han forteller at kampene vil bli brukt til å sette serielaget, og få spillerne klar til start.

– Treningskampene betyr mer i år enn vanlig. Tidligere år har vi brukt treningskampene til å eksponere oss selv for å finne svakheter og styrker. Da har man hatt 14 uker til å fikse ting. Nå er det treningskamper fire uker før første seriekamp, og vi må finne ut ting raskere. Det blir mer rett på sak i år, sier Landro – som legger til:

– Vi vet vi er et lag som må være i utvikling hele året for å nå målet vårt, men er spent på hvor vi står nå fra start av.

I fjor tapte Sandnes Ulf til og med mot 2.-divisjonsklubben EIK i sesongoppkjøringen. Når serien sparket i gang åpnet de lyseblå sterkt, før de fikk en formsprekk og endte på sjuendeplass. De var kun ett poeng unna opprykkskvalifisering i Landros første sesong.

Sandnes Ulf må tenke på seg selv

Han har vært tydelig på at hans andre sesong som trener på Øster Hus Arena skal avsluttes med opprykk til Eliteserien. Det målet står ennå fast.

For å planlegge inn mot serieåpningen er det ikke bare tett kampprogram for de lyseblå. Det gjelder selvfølgelig også lagene de skal møte, og derfor analyserer.

– Vi må tenke mest på oss selv, det er våre prestasjoner. Det kan bli mange kamper på kort tid, vi må være den beste utgaven av oss selv. Det kan ta ti-tolv kamper før serien er satt. Da er det viktig for oss å få en god start, erkjenner Landro – som åpnet forrige sesong med en sterk start.

Mer fra Dagsavisen