Lokalfotball

Lokal suksess i Dana Cup

Lørdag spilte Madla finale i den danske storturneringen Dana Cup.

Spillere fra 45 nasjoner er samlet i den danske byen Hjørring for Dana Cup, og lokale lag har bitt fra seg.

Madlas gutter 19-lag tok seg helt til finalen i A-sluttspillet, og ble sammen med Viking J14 de eneste lokale lagene i A-finaler.

Juniorene fra Madla vant semifinalen mot Årvoll 2–0 etter scoringer fra Sebastian Skretting og Steffen Fuglestad.

Dermed var det rigget for fotballfest med de 220 Madla-spillerne fra tolv lag som deltar i turneringen.

– Det betyr mye for hele klubben, og er veldig viktig for de yngre generasjonene at de ser det er mulig å komme langt i Madla. Det er ekstra kjekt når vi får samlet hele klubben til finale, sa Madlas sportslige leder Fredrik Skretting til RA før kampen.

Finalen var også historisk for blåtrøyene. Det er nemlig første gang Madla spilte finale på G19-nivå. Det endte med 2-0-tap mot Garden City Panthers.

I B-sluttspillene har det derimot vært mange lokale finalelag, og fra Rogaland generelt. Hinna vant B-finalen for gutter 15, mens Egersunds IK tapte både gutte- og jentefinalen for 17-åringer. Bryne tok B-sølv i gutter 14, mens Vidar vant B-gull i gutter 13 og Bogafjell tok gull i jenter 15. Naboklubben Austrått tapte B-finalen i jenter 14-klassen.

Vikings jenter 14-lag tok seg til finalen i A-sluttspillet etter seier mot canadiske North Vancouver Football Club. I finalen tapte de 1–0 mot Dallas City Soccer Club.