Lokalfotball

Vidar inviterer til cupfest på Lassa

Bjørnar Holmviks Vidar tar imot Bryne i andre runde av cupen.

Stavanger — 3.-divisjonslaget Vidar møter Bryne i cupen tirsdag, og dermed er det en stor sportslig utfordring som venter for Vidar-trener Bjørnar Holmviks menn. Likevel mener han det ikke skal være umulig å slå laget fra OBOS-ligaen, selv om det er en vanskelig oppgave som ligger foran rødtrøyene på Lassa.

– Skal vi slå Bryne må vi ha litt flyt og stang-inn. Bryne er et godt lag, som blant annet er gode på dødballer, sier Holmvik til RA.

For Bryne blir det første kampen etter landslagspausen, mens Vidar har vært i full sving i lokalfotballen.

Holmviks menn var de første som slo Brann 2 denne sesongen, da de overrasket alle og vant 1–0 på Lassa. Etter det har Vidar spilt 1–1 mot både Brodd og Sola.

Vi spiller så lite kamper i Norge at litt midtukekamper er positivt uansett.

—  Bjørnar Holmvik

Holmvik: – Vet hva vi er gode for

Noe av det merkverdige er at Vidar har ledet begge de to siste kampene, men fått utligning mot seg i slutten av kampen. Vidar-treneren erkjenner at det har føltes dårlig, spesielt i den siste kampen mot Sola. Der hadde Vidar flere stolpetreff, og sjanser alene med keeper. Kampen burde vært punktert lenge før Sola utlignet på overtid av andre omgang.

– Vil de to siste kampene, og opplevelsene derfra, være en vekker eller noe som skaper frykt før kampen mot Bryne?

– Det er nok litt variert, men det er uansett en ny kamp med nye muligheter. Vi vet hva vi er gode for, så er det noe som må lukes bort. Jeg tror ikke det har kjempestor betydning med de siste kampene, sier Holmvik.

Bjørnar Holmvik

Vidar befinner seg på femteplass i 3. divisjon avdeling 3, som ledes av Brann 2 med Lysekloster og Brodd på plassene bak.

Mener det ikke blir lett med Bryne

Uansett ser han fram til cupoppgjøret mot Bryne.

– Det blir spennende, og blir en utrolig tøff kamp. Bryne blir ingen «walk in the park», sier treneren.

I første runde ble det 4-0-seier hjemme mot Staal Jørpeland fra PostNord-ligaen. Bryne tok seg videre med en tomålsseier mot Brodd på Midjord.

Bjørnar Holmvik

Sjansene for å ta seg videre i cupen for lag fra lavere divisjoner er historisk betraktelig lavere, men det betyr ikke at Vidar ikke gir det et godt forsøk. Holmvik vil naturligvis ha mest mulig kamper i løpet av sesongen, og tenker ikke på at det vil gi belastning utenom serien.

– Jeg synes alt er positivt. Vi spiller så lite kamper i Norge at litt midtukekamper er positivt uansett, sier Holmvik.

For Bryne blir det den første kampen siden 29. mai. Da ble Start beseiret 2–0 på Bryne i OBOS-ligaen.

Kampen på Lassa har avspark tirsdag klokken 18.00.

Mer fra Dagsavisen