Sola-spiller Runar Hansson fikk en lang torsdag, men kronet den med 1-1-scoringen mot Vidar og sikret Sola ett poeng på Lassa.

Stavanger — Natt til torsdag klokken 02.38 ble Runar Hansson pappa for andre gang. Tross hans kjæres fødsel av en gutt var han på Lassa klokken 19.00 og spilte bortekamp for Sola mot Vidar.

Han var aldri i tvil om at han skulle spille 3.-divisjonskampen, selv om det ble en lang natt og dag for den nybakte tobarnsfaren.

– Jeg var innstilt på å spille hele tiden, men fikk klarsignal da alt gikk fint med mor og barn, sier Hansson til RA.

Vidar Sola

Første scoring og tilbake til sykehuset

Selve kampen var det Vidar som kjørte fra det første spilleminuttet, og Solas Markus Svela var heldig som slapp unna det røde kortet før minuttet var spilt. Han satte en stygg takling mot en Vidar-spiller, men dommeren ga ham kun gult kort. 20 minutter senere gikk Vidar opp i ledelsen da Finn Badou Jor scoret etter en nydelig assist fra hodet til midtstopper Henrik Malde Breimyr.

1–0 så lenge ut til å bli resultatet på Lassa, men i tilleggstiden fant Hansson veien til nettmaskene for Sola og scoret dermed sitt første mål for sesongen.

– Det var deilig. Jeg har vært ute med knebetennelse, så det var kun min femte kamp denne sesongen, sier Hansson.

Rasmus Hansson

I fjor ble det fem mål på 15 kamper for Sola, mens han tidligere har scoret 32 mål på 80 seniorkamper for moderklubben Flekkefjord.

Etter kampen gikk naturligvis turen til SUS for å tilbringe tid med familiens nyeste tilskudd. Planen for natten var å tilbringe den på sykehushotellet med mor og barn.

Viktig poeng for Sola

Poenget han sikret før ferden til Våland er også av den viktige sorten. Sola sliter nemlig i bunnen av tabellen, og tok med seieren steget opp til 13. plass med ni poeng, riktignok med én kamp mer spilt enn FK Haugesund 2.

Sandnes Ulf 2, Åkra og Stord står med like mange poeng som Sola, og kan naturligvis ta videre ved neste kamp. I de neste hjemmekampene tar Sola imot Sandnes Ulf 2, Åkra og Stord, mens de innimellom møter Ulf 2 og Brann 2 på bortebane.

Likevel ble poenget mot laget på 3. plass satt pris på som viktig av Hansson.

– Absolutt. Der vi ligger nå er dette et bonuspoeng. Nå kommer det noen hjemmekamper framover som vi skal vinne, sier han.

Eivind Emblemsvåg

Sola ble ledet av sportssjef Eivind Emblemsvåg og assistenttrener Torstein Helle Meling i bror Øystein Helle Melings sykefravær. Assistenten var fornøyd med poengfangsten.

– Vidar kjørte over oss fra det var spilt 15 minutter. Vi jobbet bra, og var best de siste 30. De hadde flere muligheter til å øke ledelsen i første omgang, men så fikk vi noen sjanser til utligning i andre omgang, sier Meling.

Torstein Helle Meling

Sjanser var det iallfall nok av for Vidar, som bare i første omgang hadde tre stolpetreff.

For hjemmelaget på Lassa ble det dermed nærmest en reprise av «kampen om Stavanger» mot Brodd forrige lørdag. Også der kom motstanderens utligning sent, og kampen endte 1–1.