Lokalfotball

Klar som SIF-trener – fikk mopeden frastjålet på første økt

Richard Enge (43) er nå klar som ny hovedtrener for SIF i 4. divisjon. Han ledet laget for første gang onsdag. Det endte med en lang gåtur hjem.

Styremedlem Rune Edvardsen i klubben bekrefter at en avtale med Enge om å tre inn nå er inngått – som RA meldte tirsdag. Lokalfotball-legenden ledet laget for første gang onsdag og har også ansvaret i kamp allerede i torsdagens seriepremiere mot Riska. Avtalen gjelder ut året.

Enge kommer inn dagen før seriestart som følge av at avtroppende trener Stian Refvik innså at jobben som materialforvalter i Viking var i ferd med å bli for krevende. Han ønsket selv å gi fra seg hovedansvaret ettersom han er mye borte.

Refvik skal fortsette som assistent sammen med Christoffer Midbøe Lunde.

Enge innrømmer at han har kjent på savnet av fotballen. Treninger uten kontakt og korona er nå også borte. Det gjør lysten enda sterkere.

– Det har klødd, erkjenner Enge.

Nytt med korte fem-metere

– Nå er det kjekt å være tilbake. Fotball er ganske likt. Det er mange kjekke gutter og det handler også om å ha det løye i garderoben. Det er enkelt og greit. Så er det en ny dimensjon med disse femmeterne siden jeg ga meg. Ingen slår jo ballen ut langt mer, slår han fast.

Mopeden min ble stjålet! Først trodde jeg spillerne tullet med meg. Slik var det ikke.

—  Richard Enge

– Hva er målet for SIF i år da?

– Jeg vet ikke om jeg tør uttale meg om mål så raskt. Vi kan slå alle og tape for alle. Så er det noen lag som skiller seg ut i toppen og noen i bunnen. Vi er ikke tippet verken oppe eller nede der.

Han er likevel klar på én ting:

– Det er mange gode spillere her!

Fikk mopeden stjålet på første økt

SIF, som var nyopprykkede i fjor, får en beintøff start på sesongen med to av opprykksfavorittene på direkten i Riska og Eigersund. Enge blir kastet rett på dypt vann med å lede laget en dag etter å ha ledet første økt.

– Stian Refvik er i Bodø med Viking så jeg må ta det med Christoffer Midbøe Lunde.

Det som ikke var like kult var at Enge måtte ta apostlenes hester fatt da han skulle hjem fra Siffen etter å ha ledet sin først økt. Kvelden endte nemlig med politianmeldelse.

– Mopeden min ble stjålet! Først trodde jeg spillerne tullet med meg, men slik var det ikke. Jeg kjørte en liten intervalløkt på vei hjem.

Richard Enge fikk legendestatus i lokalfotballen for alle målene sine for VBK - og ikke minst alle de lune kommentarene og påfunnene. Han spilte også for Bryne og Hødd på høyere nivå.

Som trener har han vært i Sandnes Ulf (assistent i Eliteserien) og Vardeneset.

Siden 2019 har han ikke trent noe lag.






Mer fra Dagsavisen