Lokalfotball

Legende i lokalfotballen på vei mot comeback

SIF er i ferd med å gjøre endringer i trenerteamet like før seriestart i 4. divisjon. En ekte bohem og legende i lokalfotballen kan ta over.

Stavanger — Etter det RA erfarer er Richard Enge (43) kommet langt på vei i dialogen med klubben om å gå inn som ny hovedtrener i klubben. Enge, som tidligere har trent moderklubben Vardeneset i flere år, har ikke hatt noen trenerjobb etter at han ble etterfulgt av Geir Lunde etter nedrykket fra 3. divisjon i 2019. Han jobber i det daglige som lærer.

Den tidligere Bryne-, Hødd- og VBK-spissen har også tidligere vært assistenttreneren til Asle Andersen i Sandnes Ulf da klubben var i Eliteserien.

Richard Enge

SIF har de siste sesongene hatt Vikings materialforvalter Stian Refvik som sin trener i spann med tidligere Vidar- og Viking-keeper Christoffer Midbøe Lunde. Det var også planen denne sesongen, men det har etter hvert blitt tydelig at Refviks hovedjobb i Viking har blitt for krevende i en sesong med spill i både serie, to NM og i Europa.

Slik RA forstår skal løsningen nå være at Enge går inn som hovedtrener, mens Refvik får sitt ønske om å tre til side for å bli assistent innvilget.

Richard Enge selv har ikke svart på RAs henvendelse om saken. Det har heller ikke styreleder Kristian Kråkenes i SIF gjort.

Klubben spiller sin første kamp i 4. divisjon torsdag på bortebane mot Riska.

SIF ble i fjor nummer 11 av 14 lag i 4. divisjon avdeling 2. Med det hold de seg med god margin i sin første sesong på nivået. Det var seks poeng ned til Havdur på 13.-plassen. Det ble kun spilt halv sesong i 2021 grunnet koronapandemien. I 2020 ble hele sesongen avlyst.

SIF rykket opp etter å ha vunnet 5. divisjon avdeling 3 foran Tasta i 2019. Klubben har stadig sett friskere ut de siste årene etter at de lenge lå nede med brukket rygg økonomisk i kjølvannet av eventyret med profesjonalisering og spill på nivå to.





Mer fra Dagsavisen