Lokalfotball

Lokalfotballen sparket i gang: – Vanskelig kamp i vanskelige forhold

Lørdag rullet lokalfotballen i gang igjen med flere kamper i 3. divisjon avdeling 3.

Stavanger — RA tippet denne uken Vidar som seriemester, men i sesongens første kamp ble det 0–0 og kun ett poeng for Vidar mot Lysekloster på Lassa.

Det overrasker ikke Vidar-trener Bjørnar Holmvik.

– Lysekloster er et meget bra lag som jeg er overrasket over at «ekspertene» ikke har som opprykksfavoritt. Så vi er greit fornøyd med seriepremieren og litt skuffet over at vi ikke klarte å bikke kampen i vår favør. Blir tungt når man verken får straffer eller utvisninger som er så klare at hvem som helst kan se det, sier Holmvik til RA.

Bjørnar Holmvik

Forholdene på Lassa var preget av været, som ikke var spesielt bra lørdag ettermiddag. En blanding av regn, slaps og vind er ikke optimalt for noen av lagene.

– En vanskelig kamp i vanskelige forhold. Begge lag sliter med de enorme vindkastene og spillet blir ikke like fint og effektiv som vi ønsker. Jeg synes vi løser det smart. De har vel to eller sjanser de kan score på, og vi har seks til sju, så hadde ikke vært ufortjent om vi tok tre poeng. Er godt fornøyd med at vi holder nullen, sier treneren.

Brodd åpnet definitivt best blant de lokale lagene da lokalfotballsesongen gikk i gang lørdag. Det endte med 3-1-seier mot Åkra på Midjord. Sindre Haarberg kom inn i kampens 69. spilleminutt og scoret to mål for grønntrøyene fra Storhaug. Det ble helt avgjørende, for stillingen var 1–1 da han kom inn. Etter hvilen hadde Knut Erik Myklebust sendt Brodd i ledelsen, før Åkras Kjetil Magne Nilsen utlignet få minutter senere.

Dermed ga Brodd-trener Ali Kilincs bytte avkastning. Tidligere Viking-spiller Jefferson de Souza spilte de 87 første minuttene av kampen for Brodd.

Sandnes Ulf 2 spilte sin første kamp i Norsk Tipping-ligaen etter opprykket fra 4. divisjon. Det endte med 4-2-tap borte mot Bremnes.

Bjarg slo Stod 4–1. Sola serieåpner mandag. Da kommer Viking 2 til Sola stadion.


Mer fra Dagsavisen