Lokalfotball

Dommersnakk etter tøff batalje mellom forhåndsfavorittene

Lørdag tok Staal Jørpeland imot Vidar til duell. Spenningen levde helt til siste spark på ballen.

Jørpeland / Stavanger — Før sesongen spurte RA de lokale fotballklubbene på nivå fire hvem de så på som favoritter til å rykke opp. De to klubbene flest trakk fram var Staal Jørpeland og Vidar.

Lørdag møttes de to forhåndsfavorittene. Utgangspunktene var forskjellige, da Vidar har hatt en tøffere start enn de nok hadde håpet. Fire poeng skilte dem fra Staal, som lå på tredjeplass før lørdagens kamp. Før kampen var det Vennesla-laget Vindbjart som lå øverst.

Begge lagene ønsket å spille seg til sjanser, og i den første omgangen scoret de hvert sitt mål. Over i den andre omgangen kom lagene til flere store sjanser, uten å score. Etter 92 minutter kom muligheten som førte til avgjørelsen. En tøff duell i Staals sekstenmeter gjorde at dommeren pekte på straffemerket. Høy temperatur, også på benken, gjorde at Staals Ørjan Bjørlo fikk sitt andre gule. Spilleren som allerede var byttet ut måtte dermed forlate benken de resterende overtidsminuttene.

Straffen satte Vidars Vuk Fajfric sikkert, og sendte de røde fra Lassa i ledelsen. Etter kampen innrømmet han at dramatikken på benken nok ikke var til hans fordel, selv om det endte med scoring.

– Det pumpet voldsomt da vi fikk straffe. Så ble det vel noe dramatikk med et rødt kort på benken og sånt, jeg vet ærlig talt ikke helt hva som skjedde. Jeg tenkte bare på hvor jeg skulle sette ballen. Heldigvis gikk keeperen feil vel, sier Fajfric til RA.

Noen minutter senere ropte hjemmelaget på straffe, dommeren var like sikker i sin avgjørelse denne gangen, da hun slo ut med armene. Sekunder senere var det over. Med det kryper Vidar opp i ryggen til Staal, og er nå kun et poeng bak.

Holmvik med strekk og rullegardin

Gjestenes spillende trener, Bjørnar Holmvik, hadde blandede følelser etter kampen. Han var fornøyd med å ta tre poeng mot en tøff motstander. Samtidig var han misfornøyd med kombinasjonen lyskestrekk og det han omtaler som manglende kommunikasjon fra dommeren.

– Jeg kjente det litt i lysken like etter pause, men jeg ble på banen litt til. Like etter slo jeg et frispark i bakrom, da kjente jeg at jeg måtte ut. Det var ikke noen tvil om at det var strekk, sier Holmvik.

Bjørnar Holmvik, Vidar.

Den manglende dialogen med dommeren frustrerte treneren nok til at han dro på seg et gult kort fra benken. Han beskriver situasjonen som at rullegardinen gikk ned etter at dommeren ikke ville kommunisere.

– Det var nok frustrerende for begge lag. Jeg så ingen rød tråd i dømmingen. Alle gjør feil. Både spillere, trenere og dommere, på alle nivåer. Nøkkelen da er kommunikasjon. I dag opplevde jeg å ikke få svar eller forklaringer, uansett hva jeg tok opp. Det skaper frustrasjon, som blir til nye kontroverser på banen. Dette gjelder ikke bare dommeren som dømte i dag, men mange andre også. Det er så fryktelig provoserende, slår treneren fast.

Opplevde det annerledes

Dommeren selv, Karoline Marie Jensen, kjente seg ikke igjen i utspillene til Holmvik, da hun ble konfrontert med dem etter kampen.

Karoline Marie Jensen

– Jeg synes ikke at det var dårlig dialog, men man opplever jo ting forskjellig. Det ble hektisk på slutten, men sånn er det i denne divisjonen. Guttene vil spille fotball, så jeg tenker det er viktig å ikke blåse kampen i hjel, selv om jeg skal ha kontroll, erkjenner Jensen.

Samme dag som bataljen på Jørpeland ble gjennomført, spilte også Viking 2 borte mot Express, Brodd mot Djerv 1919 og Madla borte mot Start 2, før Hinna til slutt tok imot Sola.

Vikings andrelag havnet under, men snudde kampen like før pause. I den andre omgangen svarte hjemmelaget fra Fevik utenfor Grimstad, dermed ble det poengdeling. Heine Åsen Larsen scoret begge for de mørkeblå.

På Midjord ble det ingen scoringer, til tross for at Djerv 1919 ble nødt til spille de siste 45 med en mann mindre på banen. Med det ene poenget kryper Brodd forbi Åkra, og ligger dermed på trygg grunn, som nummer ti på tabellen.

På Sparebanken Sør Arena i Kristiansand kom de blå fra Madla best i gang. De ledet 1–0 til pause, etter scoring av Maximillian Taraldset Hæstad, men kampen endte med poengdeling. Poenget hjelper litt, men det er fortsatt tre poeng opp til sikker plass for Madla.

Bunnlaget Hinna tok imot Sola, som ønsker å henge med i toppen. Vertene holdt stand lenge, men etter 76 minutter scoret innbytteren Marius Borsheim Fardan for Sola. Da det sto 90′ på klokken, fastsatte Kristian André Knarvik sluttresultatet til 0–2. Dermed klatrer Sola opp på tredjeplass, og er kun to poeng bak serieleder Vindbjart. Hinna går en tøff høst i møte, da de ligger under nedrykksstreken, med fem poeng.

---

3. divisjon avdeling 3, fotball.

Staal Jørpeland – Vidar 1–2 (1–1)

Jørpeland stadion, 350 tilskuere.

Mål: 0–1 Øivind Nilsen (30), 1–1 Aleksander Hjelmervik Hinna (32), 1–2 Vuk Fajfric (str. 91).

Staal Jørpeland (4-5-1) Rafal Zygmunt Dobrolinski – Espen Helland, David Eie, Aleksander Hjelmervik Hinna, Daniel Ciach – Pål Fjelde, Ørjan Bjørlo, Kristoffer Ramsland, Even Østensen, Georg André Danielsen – Sigve Kleppa Christensen

Vidar (4-4-2): Sondre Svanes Strand – Vegard Eltervåg, Øyvind Nilsen, Bjørnar Pettersen Holmvik, Vegard Kvalbein Skjørestad – Simen Aleksander Aanonsen, Mustafa Omarkheil, Kjetil Log Rogne, Chris André Formo – Mats Gramstad, Vuk Fajfric