Lokalfotball

Går videre med Klepp-saken

Rogaland Fotballkrets har bestemt seg for å gå videre med den mye omtalte Klepp-saken.

Bilde 1 av 3

Styret i Rogaland Fotballkrets bestemte på et møte torsdag kveld at de vil ta opp igjen Klepp-saken, og håper å komme fram til en avgjørelse i neste uke.

- Dette blir en sanksjonssak. Den videre saksgang blir at vi nå skal innhente nye opplysninger i saken, og få en hurtig avgjørelse. Det er en frist for innhenting av informasjon, men vi håper å komme i mål i løpet av neste uke, sier styreleder i Rogaland Fotballkrets, Hans Olav Braut, til Rogalands Avis.

I høst brukte Klepp keeper Stefan Stanisic og stopper Zoran Stamenic, uten at de to serberne var spilleberettiget.Feilen ble oppdaget da EIK forsøkte å knytte til seg den ene spilleren etter sesongen. Ettersom protestfristen var gått ut, valgte administrasjonen i Rogaland Fotballkrets å gi Klepp en bot på totalt 4000 kroner. Denne uken ble Vaulen oppmerksom på feilen. Vaulen rykket ned fra 3. divisjon i år, men har nå bedt om å få plassen tilbake på bekostning av Klepp.

I gårsdagens Rogalands Avis tok flere av de profilerte trenere og ledere til orde for at Klepp bør fratas poeng etter at klubben i hele høst brukte to serbere som ikke var spilleberettiget.

Daglig leder Trond Tengesdal i Rogaland Fotballkrets mener klubbene må ta tak i regelverket selv.

- Alle regler er vedtatt av klubbene selv på forbundstinget. Ønsker klubbene nye regler, må det foreslås til neste forbundsting, forklarer Tengesdal til Rogalands Avis.

Ønsker forslag

Han er imidlertid ikke overrasket over fotballedernes utspill.

- Overrasket er jeg ikke, for dette er ikke noe nytt. Det som overrasker meg er at lederne rundt omkring i klubbene stadig kommenterer at «dette får kretsen ordne opp i». Da plasserer de hatten på feil hode. Dette må klubbene selv ordne opp i, sier Tengesdal.

Nå etterlyser han større handlekraft i klubbene.

- Dersom det finnes saker klubbene er uenige i, ønsker vi at de skal gå inn og rette det opp på forbundstinget. Erfaringen fra organisasjonsliv og frivillighet er imidlertid at det med jevne mellomrom dukker opp saker som skaper debatt akkurat i øyeblikket, men etter et par måneder er hele saken glemt, sier Tengesdal.

Kretsbehandling

Han ønsker nå ikke å kommentere Klepp-saken, ettersom det er blitt en styresak. Styret i fotballkretsen hadde i går styremøte.

- Det kretsstyret tok stilling til var om vilkårene for å reise en sanksjonssak er oppfylt. Dersom vilkårene ikke er oppfylt, blir saken ansett som avgjort, sier Tengesdal.

Alternativet er en lang saksgang, der det til slutt må vurderes om sanksjonene mot Klepp skal skjerpes - for eksempel med poengstraff.

- Kommer kretsstyret fram til at vilkårene for ytterligere sanksjoner er oppfylt, vil dette bli en langt mer omfattende og tidkrevende sak, der vi blant annet må hente inn nye forklaringer fra både Klepp og Vaulen, forklarer Tengesdal.

Rogalands Avis gjorde i går flere forsøk på å komme i kontakt med kretsstyret, for å få en avklaring på hva styret kom fram til. Ingen svarte på våre henvendelser.

Mer fra Dagsavisen