Lokalfotball

Topper nasjonal kåring

Ildsjelene i Siddis Sportsklubb kjemper nå for å vinne en stor nasjonal kåring for idrettslag med engasjement i egen klubb.

Bilde 1 av 4

Det er Dagbladet og Norsk Tippings «Klubben i mitt hjerte»-kåring det dreier seg om. I fjor klarte Siddis en 2. plass i konkurransen, som kort fortalt går ut på å mobilisere eget idrettslag til å stemme på klubben, og på den måten vise engasjement. IL Brodd fra Storhaug er foreløpig eneste lokale vinner. De vant hovedklassen i 2006, og vant da utstyr for 100.000 kroner.

Siddis deltar i klassen for fleridrettslag med under 500 medlemmer. Det som en gang var en gjeng med fotballgutter som spilte for moro under navnet FC Show, har med tiden blitt et seriøst fleridrettslag med tilbud i hele syv idrettsgrener. Både håndball, cheerleading, innebandy, amerikansk fotball, rugby og basketball tilbys medlemmene i tillegg til fotballen.

Og det gir resultater i konkurransen. Siddis leder klassen for fleridrettslag under 500 medlemmer, og styrer dermed mot toppremien, idrettsutstyr for 75.000 kroner.

Leder i Siddis Sportsklubb, Øyvind Sørensen, er fascinert over medlemmenes enorme engasjement.

- For oss vil en eventuell seier i konkurransen være helt fantastisk. Bekreftelsen på engasjementet i klubben betyr like mye, om ikke mer, enn pengene. Når det er sagt, 75.000 kroner er enorme summer for oss. Vi har flere nye idrettsgrener som er i oppstartsfasen, sier Sørensen.

Han advarer imidlertid mot å ta seieren for gitt.

- Vi leder for første gang nå. Det betyr at de andre klubbene som slåss for seieren vil mobilisere enda mer. Derfor må også vi øke vår innsats, sier Sørensen.

Her kan du stemme på Siddis Sportsklubb!

Mer fra Dagsavisen