Berisha om RBK-keeperen: – Jeg gjør ham god

Viking-spissen hadde flere muligheter til å sende Viking i ledelsen da Viking tapte 3-0 mot Rosenborg.

Følg RA Sporten på

Viking åpnet friskt mot Rosenborg på Lerkendal. I første omgang hadde Viking flere store sjanser. Veton Berisha sto bak flere av de mørkeblås farlige sjanser. Ingen av spissens skudd gikk forbi Rosenborg-keeper Julian Faye Lund. Målvakten ble kåret til banens beste. Etter kampen er Viking-spissen tydelig ovenfor TVNorge.

– Jeg gjør ham god, sier Berisha.

Viking var det førende laget gjennom første omgang. Laget har holdt nullen i to kamper, mot Rosenborg var problemet først og fremst offensivt. De mørkeblå maktet ikke å score.

Mot slutten av første omgang kom Pål André Helland seg forbi Adrian Pereira. Fra en skrå vinkel sendte han Rosenborg i ledelsen, mot spillets gang.

– Hadde vi fått ledelsen 1-0 ville kampen vært annerledes, sier Berntsen til TVNorge etter kampslutt.

Viking kom ikke skikkelig i gang etter pause. Ballkontrollen og initiativet manglet. Ti minutter etter hvilen doblet Even Hovland ledelsen for trønderne.

– Vi skulle ledet med et par mål til pause. Vi skulle ut og ta ledelsen, sier Vikings indreløper Kristoffer Løkberg til TVNorge, før han fortsetter:

– Vi vet de sliter mot etablert forsvar.

Etter 67 minutter gjorde Viking-trener Bjarne Berntsen tre offensive bytter. Berisha forlot banen sammen med Johnny Furdal og Ylldren Ibrahimaj. Inn kom Tommy Høiland, Yann-Erik de Lanlay og Sebastian Sebulonsen.

For de Lanlay var det hans første seriekamp etter returen til Viking. Det ble mot Rosenborg, som han kom fra i vinter. Under minuttet etter byttet skapte han sin første sjanse da han prøvde å heade inn en redusering.

Det ble tungt for Viking å hente inn Rosenborgs ledelse. Etter 78 minutter punkterte Torgeir Børven kampen for Rosenborg.

– Vi indreløpere fikk dårlig tid i andre omgang, i forhold til første omgang, sier Løkberg videre til TV-kanalen.

Eliteserien, fotball.
Rosenborg – Viking 3-0 (1-0)
Lerkendal stadion, 200 tilskuere.

Mål: 1-0 Pål André Helland (40), 2-0 Even Hovland (56), 3-0 Torgeir Børven (78).

Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget.

Gult kort: Fredrik Torsteinbø, Joe Bell, Viking.

Vikingbørsen (4-3-3): Arild Østbø 3 – Fredrik Torsteinbø 4, Henrik Heggheim 5, Viljar Vevatne 4, Adrian Pereira 4 – Kristoffer Løkberg 4 (Harald Tangen fra 87.), Joe Bell 5, Johnny Furdal 4 (Sebastian Sebulonsen fra 67.) – Ylldren Ibrahimaj 4 (Yann-Erik de Lanlay fra 67.), Veton Berisha 3 (Tommy Høiland fra 67.), Zymer Bytyqi 4.

Rosenborg (4-3-3): Julian Faye Lund – Erlend Dahl Reitan, Tore Reginiussen (Gustav Valsvik fra 30.), Even Hovland, Anders Trondsen – Anders Konradsen (Gjermund Åsen fra 5.), Per Ciljan Skjelbred (Carlo Holse fra 72.), Edvard Tagseth – Pål André Helland, Torgeir Børven, Emil Konradsen Ceide (Filip Brattbakk fra 73.).