Ingebrigtsen og Warholm ikke blant finalistene til årets mannlige friidrettsutøver

Verken Jakob Ingebrigtsen eller Karsten Warholm er med i finalefeltet når WA skal kåre årets mannlige friidrettsutøver.

Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) la fram lista tirsdag. Ingebrigtsen og Warholm var blant de elleve nominerte, men nådde ikke opp da antallet ble snevret inn til fem.

I sommer løp Ingebrigtsen inn til gullet på 5000 meter under VM i Budapest, men tok bare sølv på 1500 meter. Warholm ble verdensmester for tredje gang på 400 meter hekk.

Warholm vant WA-prisen i 2021 etter en sesong med OL-gull og verdensrekord, mens Ingebrigtsen ble nummer to i fjorårets kåring. Rogalendingen ble da kun slått av stavgiganten Armand Duplantis.

I oktober ble Ingebrigtsen kåret til årets utøver i Europa.