Sport

Hangeland inn i Solbakkens landslagsteam

Stavanger-mannen Brede Hangeland går inn i Ståle Solbakkens team rundt landslaget.

Følg RA Sporten på Facebook!

Kent Bergersen blir assistenttrener på landslaget, mens Brede Hangeland går inn i en ny stilling som spilleransvarlig.

Det opplyser Norges Fotballforbund (NFF) i en pressemelding.

– Dette er et godt sammensatt støtteapparat med ulike spisskompetanser. Teamet er en blanding av kontinuitet og fornyelse, og har ulike styrker. Jeg er opptatt av å sette sammen egenskaper som skal bidra til å levere på treningsbanen, utenfor banen og mellom samlinger, sier Ståle Solbakken.

Bergersen kommer fra jobben som hovedtrener i Kvik Halden og får et viktig ansvar på treningsfeltet, heter det i pressemeldingen. 53-åringen har tidligere ledet klubber som Bodø/Glimt, Lyn og HamKam.

LES OGSÅ: Siste hjemmedans for Bjarne Berntsen

– Utfyller Ståle

– I arbeidet med å sette sammen nytt støtteapparat har Ståle vært opptatt av å videreføre viktig erfaring fra dagens støtteapparat, men samtidig tilføre noe nytt som utfyller Ståle som leder og trener, og som er spisset mot internasjonale referanser, sier Lise Klaveness, direktør for toppfotball og landslag i NFF.

Hangeland vil fungere som en rådgiver i trenerteamet og få et ekstra ansvar for forsvarsspillerne og hele forsvarsleddet.

LES OGSÅ: Kan juble over mer enn resultatene

Grodås fortsetter

I tillegg vil Andrew Findlay gå inn i rollen som analytiker med hovedansvaret for alle analyseoppgaver knyttet A-landslaget. Findlay var Solbakkens analytiker i FC København.

Frode Grodås vil fortsette i A-landslagets trenerteam som assistent og har ansvaret for keeperne.

– Vi har stor tro på at denne gjengen vil fungere godt sammen i jakten på internasjonal fremgang og kvalifisering til mesterskap, og vi vil gratulerer de tre nye, Kent, Brede og Andrew, med oppdraget, sier Klaveness.

LES OGSÅ: Dette tjente Sandnes Ulf-spillerne i 2019

Kristoffer Knutsen

Journalist i Dagsavisen Rogalands Avis